Störst av allt

Årets bästa deckare! Utsedd av Svenska Deckarakademin. Stenhårt rättegångsdrama De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. "Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet." Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Köpte den för att Pappa Leif GW rekomenderade den i TV. Av de 50 deckare jag läst de senaste 12 månaderna är detta den sämsta jag läst. Inte ens värd att slösa tid på.

M

MaPa

3w

Betyg

-

Betyg

Jag gillade denna skarpt! Svår att lägga ifrån sig och väldigt verklighetstrogen. Man blir väldigt intresserad redan från sidan ett. Jag rekommenderar denna varmt

Så bra!

Betyg

Jag är kluven till boken som till viss del var bra men samtidigt för lång och ibland ganska seg och upprepande. Den funkade ändå bra som ljudbok, Lo Kauppi läste väldigt tydligt och bra men ibland kändes det som att hon fick Maja att låta mer spydig än jag kanske tolkat det. Läsvärd men inte så bra som många andra verkar tycka.

K

Karin Granander

2016-10-28

Betyg

Tråkig bok. Långsam och jag förstår inte varför det sägs att den är bra.

Helena Nilsson

2016-10-23

Betyg

Egentligen är betyget 3,5. Jag tycker att den är bra men alldeles för lång.

Sofia Rylander

2016-10-21

Betyg

Jag har försökt läsa en bok av henne förut men gav upp. Denna hade jag mycket höga förhoppningar på eftersom den varit så frekvent överallt. Men vilken besvikelse. Det händer liksom ingenting igenom hela boken, det saknas handling. Nej det vet i sjutton om hon ska få fler chanser, nog inte en författare för mig.

Katarina Nord

2016-10-14

Betyg

Bra driv i texten, ett ovanligt sätt att skriva om ett brott som tilltalar mig mycket. Det känns tråkigt när boken är slut, som det alltid gör då jag läst något bra! Men också för att Majas liv har just börjat, men vilket liv har hon framför sig?!

Gunnel Lindström

2016-10-13

Betyg

Jag har svårt att stå ut med att läsa denna tunga mörka handling. Välskriven.

Marina Pedersen

2016-10-10

Betyg

Spännande

Engelska Väninnan

2016-09-15

Betyg

Fantastisk JA. Intensiv, bitvis elakt rolig, samhällskritisk och djupt rörande. Här finns mycket att diskutera för en bokcirkel.

C

Camilla Westin

2016-09-08

Betyg

Så otroligt bra! Fastnade och kunde knappt lägga ifrån mig boken.

Annika Olsson

2016-07-30

Betyg

Fast från första till sista sidan...helt fenomenalt skriven!

Yvonne Larsson

2016-07-27

Betyg

Jag var rädd att bli besviken på boken, dels för att jag väntat på den sen jag läste Malin Persson Giolitos förra bok och dels eftersom "alla" sagt och skrivit att Störst av allt är så fantastisk. Efter första sidan visste jag att boken varit värd att vänta på, och den är precis så bra som jag hört. Efter att ha läst sista sidan i boken kan jag bara konstatera att det är en fantastisk bok. Läs den!

Erica B

2016-07-25

Betyg

Fruktansvärt bra bok! Så skickligt skriven att man bara vill läsa mer.

I

ingrid tullgög

2016-07-24

Betyg

Fantastisk bok som har allt

Minna Matson

2016-07-20

Betyg

Helt fantastiskt rättegångsdrama som varvar mellan rättegången och vad som faktiskt hände. När Malin skriver som Maja så ÄR det på riktigt en 18-årings ord, känslor och vardag. Jag vill bara ha mer! Och är övertygad om att jag redan läst årets bok.

Betyg

När jag börjar läsa den här boken slås jag först av det speciella språket i boken. Ett talspråk som följer boken igenom men som gör det hela lysande bra. Det är en rättegångstriller skriven ur förövarens perspektiv. Men boken är så mycket mer, en bok om kärlek, klasskillnader, droger, utanförskap, vänskap, föräldraskap mm.

Vi får följa Maja före, under och efter den hemska skolmassakern i Djursholms allmänna gymnasium. Boken berättas med Majas ord hela vägen och man kan inte släppa ifrån sig boken långa stunder. Det är helt lysande skrivet. Man känner som om man är där bredvid Maja hela tiden. Ibland vet jag faktiskt inte om jag ska känna med henne eller om jag ska avsky henne. När boken är slut vet jag fortfarande inte riktigt. Jag kommer länge, länge att ha denna bok i mina tankar.

Detta lär säkert bli en av årets absolut bästa böcker, så missa inte denna.

Betyg 5+ av 5

Britt-Marie Kullin

2016-07-06

Betyg

Det här var en mycket, mycket bra bok, som verkligen grep tag i mig. Helt klart en av årets bästa böcker. Jag fick tvinga mig själv att lägga ifrån mig den ibland, för jag ville inte läsa ut den alltför fort, eftersom det var så bra, och jag ville att den skulle räcka länge.

Störst av allt är Malin Persson Giolitos fjärde bok. Jag har läst alla hennes tre tidigare romaner, och tyckt om dom alla tre. Och jag har tyckt att hennes böcker, och hennes sätt att skriva, har blivit bättre och bättre för varje gång.

Här är en länk till mina blogginlägg om hennes tidigare böcker, Dubbla slag ? år 2008 ? betyg 3, Bara ett barn ? år 2010 ? betyg 4, Bortom rimligt tvivel ? år 2012 ? betyg 4,5.

Och boken Störst av allt får absolut högsta betyget från mig. Den är oerhört välskriven och engagerande. Det är en bok som jag kommer bära med mig länge, tänka på, och komma ihåg. Den är väldigt stark och mycket gripande. Och den handlar om så mycket. Enkelt sätt så kan man ju säga att det handlar om en skolskjutning i Djursholm, men bakom det så handlar det till exempel även om klasskillnader, utanförskap, ansvar, kärlek, ungdomar, skuld, föräldraskap, ungdomsproblem, droger, samhällsansvar, och mycket annat.

Boken är ett rättegångsdrama, och man får följa en artonårig flickas rättegång från början till att domen kommer, med tillbakablickar på det som har hänt.

Det känns verkligen som att det är en tonåring från Djursholms tankar, och inte att författaren är en fyrtiosexåring boende i Bryssel.

Rekommenderar absolut boken till alla, för en mycket stark och bra läsupplevelse.

Och jag hoppas verkligen att det inte dröjer fyra år igen innan Malin Persson Giolito kommer ut med en ny bok.

Och genren rättegångsdrama/rättegångsthriller vill jag verkligen läsa fler böcker i .