Stormvarning

I de minsta av städer finns de största hemligheterna. Ibland så stora att mord är det enda sättet att bevara dem. Efter att hennes äktenskap går i kras söker den danska läkaren Maja Holm tillflykt i en avlägsen norsk kuststad. I ett försök att glömma sitt förflutna och orka med de dygnslånga arbetspassen på det lokala sjukhusets vårdcentral självmedicinerar hon med både alkohol och läkemedel, något som hennes omgivning snart börjar uppmärksamma. När en av hennes akutpatienter dör av en överdos får hennes känslomässiga bedövning ett abrupt slut. Maja anar oråd, det tycks ligga något mer bakom denna patients plötsliga död. Patienten bodde dessutom i samma område som Maja, och när hon själv blir överfallen under ett inbrott på vårdcentralen och hennes granne senare hittas mördad blir hon övertygad om att de tre incidenterna har ett samband. I jakten på svar inleder hon ett omaka samarbete...

Eva Bommelin

2012-09-08

Mycket bra spänningddeckare av Michael Katz Krefeld. Spänningen var på topp hela boken igenom. Mycket bra skrivet vill ha nästa bok i min hand

Otroligt dålig, slutade läsa när det var typ 50 sidor kvar. Jag var inte ens nyfiken på slutet.

Eva Sandhammar

2010-11-05

Grovt tillyxade personer och inte särskilt spännande

Maria Larsson

2010-09-14

Ganska tunn intrig. Jag saknar ett driv och en nerv i boken. Personporträtten känns platta och det är ingen bok jag kommer att lägga på minnet.

Tarja Ahlgrén

2010-05-23

Jag är svag för karga Ishavsmiljöer men Krefelds huvudperson, den unga danska läkaren Maja, har också fått ett antal oväntade drag som bidrar till intresset.