
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning Här är den uppdaterade versionen av Mathistorisk uppslagsbok, nu helt i färg. Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?Vem uppfann konservburken?Vad betyder sovel?Vem var Escoffier?Hur tillagade romerska kockar en flamingo?Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA? Stora Matlexikonet är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök. Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's... Boken är rikt illusterad i färg. Pressröster om första upplagan (som hade titeln Mathistorisk uppslagsbok): "Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok