Stålmormors äventyr

Jibrandt, Tanja

| 2022

Maja bor tillsammans med hennes mer än hundra år unga Stålmormor, hennes gammelmormor, samt Kängan - en superstörig känguru. Maja gillar inte att Kängan är en sådan skrytmåns. Dessutom konkurrerar han med henne om Stålmormors Napoleonbakelser, som är världens godaste. Hos Stålmormor och hennes klan, som består av en massa djur, är varje dag ett äventyr. Hon är lika stark som Stålmannen och driver en Djurjour, som nästan dagligen räddar djur i nöd - roliga räddningsaktioner som Kängan och Maja brukar hänga med på. Följ med Maja, Kängan och Stålmormor på deras fantastiska äventyr i denna upplyftande och humoristiska berättelse!

Maja bor med sin gammelmormor, som kallas Stålmormor för hon kan lösa allt och är mer än 100 år. Här på landet bland alla djuren finns också Kängan, en känguru som rymt från Australien. De bildar djurjouren och hjälper djur i nöd.

Följ dem på humoristiska, spännande äventyr som ofta slutar med fika och Napoleonbakelser, som är Stålmormors specialitet.

Här möts fakta och fantasi och visas på vänskap och tilltro mellan gammal och ung.
Extra plus för recepten i slutet. Rekommenderas för alla.

L

Lina Winberg

2023-04-16

En fartfylld och äventyrlig bok som passar både unga & gamla!

Rekommenderar starkt för dig som är på jakt på en ny bok till 4-12.

Passar både bra till att läsa högt för 4åringar och även för barn som kan läsa själva.

Den tar även upp svårare teman som svartsjuka & döden och är tillräckligt fartfylld och spännande för att även kaptivera 12-åringar.

De fina illustrationerna är ett stort plus!

En annorlunda barnbok 5/5.

💜💛Denna Vackra lilla Härliga Bok
Hade Vackra bilder i sig som gjorde att vi Njöt till MAX.
Boken var Rolig & Karaktärerna hade en Skön & Underbar Vänskap
det var en 100% Gemenskap.
Vi gillade det vi Läste & kan Varmt Rekommendera denna lilla härliga Pärla.
Pricken över I är
Stålmormors alla underbara Recept