Stjärnsystrarnas hemlighet

Thurell, Teresa

| 2018

Flag from sv

4


Till synes av en slump hamnar Amanda på en skärgårdsö där hon träffar en orginell gammal dam som heter Greta. I sin sorg efter sin egen mormors död, tyr sig Amanda till henne. Hon får även träffa flera av Gretas väninnor, vilka kallar sig för Stjärnsystrar. De visar sig vara väldigt roliga och kunniga. De tycks även ha sitt alldeles egna sätt att uppfatta livet på. De pratar om en magisk väv som på ett mystiskt sätt inte kan förstås, bara upplevas. Turid, en av Stjärnsystrarna, som tidigare rest runt med Greenpeace och skyddat valar i världshaven, får plötsligt bråttom med att försöka bevara en vacker gammal skog där hon bor. Stjärnsystrarna samlas och Amanda får ta del av deras hemliga kunskaper och lär sig att naturen har mer att bjuda på för den som har ögon att se med och öron att höra med, bara man får lära sig hur man gör. Dessutom verkar det som om Viktor börjar få upp ögonen för...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

"Stjärnsystrarnas hemlighet" är en mysig berättelse, som med sitt viktiga miljöbudskap är helt rätt i tiden. Thurell bjuder på en härlig dos magi i vacker skärgårdsmiljö - de med rötter från västkusten kommer att känna sig som hemma. Boken är karaktärsdriven utan att flytta fokus från själva handlingen, och relationerna karaktärerna sinsemellan är såväl inspirerande som motiverande.

Väl läsvärd för alla som tycker om att upptäcka nya och spännande svenska böcker (och författare). Ta med dig "Stjärnsystrarnas hemlighet" ut i naturen i vår och bara dröm dig bort, vettja!

Betyg

En bok som är meningsfull och innehållsrik. Den är rolig och upplyftande och man vill inte sluta läsa den. Rekomender varmt denna roman för alla. Den är ”mitt i prick” tycker jag!

M

Malva Myrehed

2018-07-15

Betyg

Fantastisk läsning ! Ser fram emot att läsa mera . Läs den !

M

Malva Myrehed

2018-07-15

Betyg

Fantastisk läsning ! Ser fram emot att läsa mera . Läs den !