Stjärnorna faller i natten

Gustafsson, Siri

| 2023

Rose-Marie Svensson har växt upp och slutat fantisera om feelgoodromaner och den oemotståndliga, fiktiva Rosemary. Okej, nästan i alla fall. När julen närmar sig i Svalsjö vaknar nämligen längtan och drömmarna till liv. Tänk om hon kunde få till en riktig Bullerbyjul på sin lilla gård. Tänk om det kunde bli sådär härligt som i julromanerna, med tjocka släkten samlad, glada skratt och slädturer i månljusets sken!Problemet är bara att den vackre Sebbe som hon träffade förra sommaren mest lyser med sin frånvaro. Det är som om avståndet mellan dem bara växer. Och varför står grannbonden Håkansson allt oftare och mullrar med traktorn när Rose-Marie kommer hem om kvällarna?På sitt nya jobb upptäcker Rose-Marie hur ensamma många av de människor hon möter där är. Tänk om hon kunde hitta ett sätta att få dem att närma sig varandra?Stjärnorna faller i natten är den andra...

Lollos bokhörna

2024-01-01

Det här är den andra delen i feelgoodserien ”Kalla mig Rosemary”.

Rose-Marie drömmer om en riktig Bullerbyjul på sin gård. Tänk om den kunde bli sådär härlig som i julromanerna, med släkten samlad, glada skratt och slädturer i månljusets sken.

Men så är det ju Sebbe, vackre Sebbe som Rose-Marie träffade förra sommaren. Han lyser med sin frånvaro och avståndet mellan dem växer. Hur ska det gå?

Siri skriver väldigt fint. ”Stjärnorna faller i natten” är en charmig och varm feelgood. Siri är bra på att måla upp underbara miljöer och karaktärer. Jag tycker om att hänga med Rose-Marie, Rune och de andra och läsa om deras vardag, deras liv och relationer. Det är som att återse gamla vänner igen när man läser boken.

Boken är lättläst och innehåller en massa vänskap, julstämning och kärlek. Precis som en bra julfeelgood ska vara. Tycker om på det sätt som Siri skriver, finstämt och med mycket värme. .

Rose-Marie har växt upp och slutat fantisera om feelgoodromaner och den oemotståndliga, fiktiva Rosemary, okej nästan i alla fall. Julen närmar sig och hon drömmer om en Bullerbyjul på sin gård. Men den vackra Sebbe hon träffade förra sommaren lyser med sin frånvaro och grannen Håkansson dyker upp allt oftare med sin traktor.

En helt underbar bok. Jag har läst första boken om Rose-Marie och har du inte läst den gör det! Jag föll pladask och har längtat efter en fortsättning och jag är precis lika kär i denna bok. Kort och gott - en ljuvlig, fantastisk, mysig julig och vintrig feelgoodpärla som innehåller allt som jag önskar. Älskar karaktären Rose-Marie (Rosemary). Läs och njut!