Stjärnor, systerskap och julens mirakel

MORGAN, SARAH

| 2021

Flag from sv

17


För systrarna Samantha och Ella Mitchell är julen något alldeles speciellt. De älskar att rå om varandra och framförallt: skapa varmare och mer minnesvärda jular än de hade som barn. Men i år kommer firandet att se annorlunda ut. Deras mamma, som de inte hört från på fem år, ringer plötsligt och meddelar att hon vill fira jul med sina döttrar. Samantha och Ella ser ingen annan utväg än att bjuda in henne ... Gayle Mitchell har alltid prioriterat jobbet framför familjen - och det har sitt pris. Relationen till döttrarna blir bara sämre och sämre. När hon inser att livet kan ta slut när man minst anar det bestämmer hon sig - det är dags att gottgöra dem. Brasan sprakar hemtrevligt och snön faller utanför fönstret när mamma och döttrar firar sin första jul ihop på många, många år. Och de inser snart att bästa sättet att läka sårade hjärtan är att en gång för alla göra upp med det förflutna."Boken...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Sarah Morgan är skicklig på att skriva fängslande romaner om kärlek och trassliga familjeförhållanden. Hon lyckas alltid få till en hög dos mysfaktor i sina böcker och Stjärnor, systerskap och julens mirakel är inget undantag. Boken utspelar sig i Skottland och platsen är perfekt för att få till den rätta julkänslan med snö, renar och granar. Författaren beskriver alltid miljöerna så väl att det är lätt att se allt framför sig. Jag har alltid drömt om att åka till Skottland och den här boken minskar ju inte direkt min reslust dit. Det jag gillar speciellt med Morgans böcker är att de inte är sådär sockersöta som en del feelgood-romaner kan vara, utan det finns alltid lite svärta som motvikt till allt mys.
Det är omöjligt att inte dras in i berättelsen om de två systrarna Samantha och Ella och deras mamma Gayle som de har en komplicerad relation till. Plötsligt ska de fira jul med henne på av avsides belägen plats fast de inte pratat med varandra på fem år. Det är en charmig julroman som är perfekt att läsa såhär under julledigheten, den bjuder på romantik, hemligheter, söta renar och trevlig underhållning. Det enda negativa jag kan komma på med boken är att relationsproblemen kanske löstes lite väl enkelt och att slutet kom lite snabbt, jag hade gärna sett att författaren broderat ut lite mer där.

Betyg

En riktigt mysig bladvändar-julfeelgood som har det mesta: Relationer, karriär, djup, sorg, moderskap, att våga och inte. Förutsägbar, romantisk och underhållande. Precis som en julfeelgood ska vara.

Betyg

Den här hör till en av de bättre julromaner som jag läst på länge. 👍En bra grundstory om relationen mellan mamma och dotter/döttrar. Lägger man sedan till en jul i Skottland med familjen plus lite kärlek så blir det en riktigt bra bok. 👏
Omslaget är dessutom ljuvligt! 😍 Rekommenderar den här boken varmt.

Betyg

Nu är jag inte den personen som brukar dras till att läsa julromaner i samband med just jul, men när den här dök upp i brevlådan bestämde jag mig för att vänta till december och försöka kapa någon annans julstämning eftersom jag bor i den delen av landet som faktiskt inte har särskilt mycket snö under julen.

Jag skulle väl kanske inte säga att julstämningen infann sig, i alla fall inte på en gång. Gayle Mitchell ramlar av en stol under en direktsänd intervju och medan hon ligger och väntar på hjälp kommer hon fram till att hon kanske inte har varit den bästa mamman till sina två döttrar och bestämmer sig för att ändra på det. Samantha och Ella, hennes döttrar, är inte alls lika förtjusta i idén och kommer på att ljuga och säga att de redan har beställt en resa någon annanstans, långt borta dit inte Gayle skulle få för sig att följa med. Och plötsligt är de allihop på väg till de skotska högländerna – Gayle, Ella och hennes familj och Samantha – där de ska bo på vad som skulle kunna bli en stjärna i Samanthas reseföretag, en gård som drivs av Brody och hans mamma och syster.

Till slut blir det väldigt mycket julstämning och jag är direkt avundsjuk på dem som får vara i en sådan idyll. Persongalleriet är lagom stort och passar genren. Jag gillar att fokuset ligger på de tre kvinnorna och att vi får följa var och en av dem i egna kapitel. Det får mig att känna mig närmare dem eftersom jag får veta vad alla tänker.

Sarah Morgan har inte undvikit mörka ämnen i den här boken och svårigheterna avlöser varandra. Jag tycker om att det inte är enkla och klara lösningar utan att det är karaktärsutveckling hos alla tre kvinnorna genom hela boken. Ändå finns romancedelen ganska klart och tydligt som en lysande stjärna. Även om jag i mångt och mycket förstår hur det kommer att sluta, tycker jag mycket om att läsa om vägen dit.

Språket flyter på bra, Helen Tusås översättning är riktigt bra, och Stjärnor, systerskap och julens mirakel är en riktig bladvändare. När jag hade satt mig med boken ville jag helt enkelt inte lägga den ifrån mig.

Betyg

Man kan verkligen lita på Sarah Morgan, här levererar hon en härlig, mysig feelgood roman. Efter att ha läst hennes underbara detaljerade miljöbeskrivningar så vill jag åka till Skottland! Och omslaget 👌🤩 Så vackert, älskar det!

Betyg

Charmig, mysig och härligt julig!
Jag har aldrig varit på något slott i Skottland. Men efter att ha läst "Stjärnor, systerskap och julens mirakel" skulle jag vilja sätta mig på flyget och åka till Kinleven direkt.

Sarah Morgan har ett fantastiskt och nästan lite poetiskt sätt att beskriva de vackra miljöerna. Det är lätt att dras med in i systrarnas gemenskap och speciellt härligt att lära känna lilla, nyfikna Tab, att få se julen genom hennes ögon.

Boken är en klassisk feelgood med gemenskap, hemligheter, kärlek och romantik och hade det inte varit för att jag upplevde den som lite seg i början hade varit nära nog perfekt.
- Visa kortare text

Betyg

Mysig, underhållande och gripande!

Betyg

För systrarna Samantha och Ella är julen något alldeles speciellt och de älskar att rå om varandra och skapa mer minnesvärda jular än vad de hade som barn. Deras mamma Gayle har inte hört av sig på fem år, hon har alltid prioriterat jobbet framför familjen och hennes relation till döttrarna blir bara sämre och sämre. Denna jul vill Gayle fira jul med sina döttrar, Samantha och Ella är tveksamma…. Men de bestämmer sig sedan att resa till Skottland och fira julen där tillsammans…

Sarah Morgan kan jag lita på, precis som hennes tidigare böcker jag läst så äskar jag även denna bok - det här är en helt underbar feelgoodpärla. Det är något speciellt med Sarahs böcker, hon skriver på ett sätt som gör att jag dras med och lever mig in i boken. Alla de rätta ingredienserna finns med för att skapa en feelgood med en mysig julkänsla - det är kärlek, komplicerade relationer, hemligheter, julstämning, en dos humor och ett vintrigt landskap. När sista sidan är läst uppstår den där mysiga, varma måbra känslan i kroppen och jag har njutit genom hela boken - en riktigt juvel.

A

Annette Stolt

2021-11-15

Betyg

Systrarna Samantha och Ella är väldigt nära och bägge älskar julen och firar härliga jular tillsammans. De har inte haft kontakt med sin mamma Gayle på 5 år, så en dag får de ett samtal att hon ligger på sjukhus och vill se dem. Och fira jul med dem! Men hur firar man jul med någon som inte gillar julen och bara prioriterar sin karriär? För Gayle är olyckan omskakande och hon ser möjligheten att ta igen det hon valt bort.

Det här är en härlig bok om relationen mellan en mamma som har slitet hårt för att ge sina döttrar en trygg uppväxt, men som inte hann med de små sakerna som att bygga snögubbe med dem. En bok om försoning, generationer, att börja om och hitta kärleken.

Älskar att julstämningen till stor del byggs upp genom barnbarnet Tabs ögon.

Godset Kinleven i Skottland där de ska fira jul beskrivs så underbart att jag vill absolut boka in mig en vecka där och njuta.

Omslaget som är ljuvligt juligt speglar innehållet väl. En julig och varm relationsroman.