Stjerneborg

Fint sanset roman, der tegner et overbevisende - litterært - portræt af Tycho Brahes (1546-1601) sidste ca. femten år på Hven, inden han måtte rejse til Prag i 1597. Den danske astronom har fået øen som len, og han hersker uden nåde over bønderne under byggeriet af observatoriet Stjerneborg. Også familien lider under hans himmelstræbende ambitioner i en brydningstid, hvor Kopernikus´ nye verdensbillede med solen, ikke jorden, i centrum vinder frem. 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Harriet Axelsson

2015-12-10

Betyg

Jo det är väl intressant att läsa om Tycko Brahe. Men underlaget att spåna runt är väldigt magert så det blir oerhört många upprepningar på 170 sidor. En artikel hade varit intressant.....

2010-08-02

Betyg

Har läst Alexandra C-A böcker om heliga Birgitta om August Palm. Stjärneborg om Tycho Brahe är trilogins första bok, men jag läste den sist. Som i alla böckerna slås man av det målande språket och alla bilderna.

Nils Thor

2010-05-27

Betyg

Nej, den tilltalade mig inte.

M

Mikaela Staaf

2009-09-02

Betyg

Jag ville gärna tycka om den men det gjorde jag inte. Välskriven, men för mig kändes det väldigt mycket "modern författare lever sig in i hur det var förr i tiden" utan att jag kände att jag VAR där.

Bia Sigge

2009-08-11

Betyg

Läste den givetvis på svenska och det är en läsupplevelse jag inte glömmer. Miljöbeskrivningen kändes perfekt och påminde mig om känslan när jag läste Girl With a Pearl Earring och tyckte att jag befann mig i 1660-talets Holland.