Stjrnfall

Lagercrantz, David

| 2001

"Nr brsen kraschar p kvllen den 26 januari sprids ett rykte om att tv personer mrdats i Stockholm, IT-analytikern Elin Friman och den bermde uppfinnaren Andr Borg. Morden ska ha begtts ttt in p varandra, bara timmen efter det att kursfallet brjat i New York och ryktet om dem bidrar sjlvt till oron och det fortsatta raset." Med dessa ord brjar thrillern Stjrnfall. Det r ett skrmmande scenario som mlas upp. Skrmmande fr att det r s mrkligt. Hur blev dden s snabbt knda p brsen, som om marknaden ryckte till redan nr skotten brann av? Hur kunde en rad aktiemklare knna till detaljer i morden innan kropparna ens hittats? Fr nr uppfinnaren till slut ptrffas med sitt snderslagna akvarium ver sig r nyheten om hans dd redan gammal p brsen. Och samma sak gller Elin Friman, som hittas kort drefter. Daniel Hill, avhoppad och desillusionerad aktieanalytiker,...

Mia Dahlstrand

2009-08-12

2003-08-18 (Sv)
Spnnande, igenknnande och dubbelbottnad. Om kursras, pverkan p brsen och finansfolk.

Sofia kerberg

2009-05-19

Stjrnfall knns med nd och nppe "ok". Man fattar ju vart han ftt inspiration ifrn nr man ser att han skrivit om Hkan Lans s det knns ju ganska oorginellt, de knslomssiga bitarna funkar inte alls utan knns mest pretantisa. Och Stieg Larsson lyckas faktiskt i den dr ynka frst upptakten till "Mn som..." skapa en bttre ekonomisk thriller n Lagercrantz i hela sin bok. Man bryr sig helt enkelt inte srskilt mycket om vad som har hnt med Elin Friman och vrldsekonomin.

R

Robert Larsson

2009-04-24

Av de böcker jag läst genom åren är det få som jag inte läst till slut. I synnerhet gäller det deckare, hur illa skrivna de än är så vill man ju veta hur det går. Eller hur författaren tänker knyta ihop det.

Men med Stjärnfall gick det bara inte. Den var så otroligt dåligt att jag bara inte kunde fortsätta läsa. Jag tror faktiskt att det var första gången som jag inte läste ut en deckare.

Det gör den på sätt och vis unik.