Stina har fått nya skor. Hon valde dem själv i skoaffären. Ena skon går lätt att ta på. Men den andra vill inte alls hamna på foten. Stina blir arg, väldigt arg. På väg till skolan gör ilskan att Stina fastnar. Hon kan varken gå till skolan eller hem. Pappa smittas också av det arga.Kommer ilskan någonsin att gå över?"Annelie Strömberg har skrivit en viktig bok om barn som riskerar att hamna i svåra situationer på grund av sina starka känslor. Hoppas den läses av många, både barn och vuxna!" - Maria Bühler
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2021-02-09
Philip (8 år):
Mamma och jag läste boken Stina blir arg och slåss. Den handlar om en flicka som heter Stina. Hon ska sätta på sig sina nya skor som hon valt själv. En av skorna vill inte sätta på sig på foten. Då sätter pappa på skon fast Stina ville sätta på den själv. Stina är arg för att skon inte ville sätta på sig och för att pappa hjälpte Stina. Det gör ont i hennes hand när pappa håller henne i handen. Stina blir jättearg. Pappa går hem med Stina igen. Stina bygger klossar. Sen går de till skolan och fröken har försovit sig. Då är Stina glad igen. Jag blir också jättearg ibland. Mamma och pappa fattar inte alltid och de lyssnar inte alltid på mig. Ibland lyssnar de men gör inte som jag vill iaf. Jag förstår att Stina blir arg. Det är fina bilder.
AC (mamma):
Stina blir arg är en fristående bok i en barnbokserie om psykisk ohälsa. De andra böcker som finns är Olle kan inte vara glad, Egon bränner sig, Greta vågar inte säga hej och Marta kan inte sova. De handlar om ångest, tvång, fobi och sömnproblem.
Philip kunde känna igen sig i vissa delar i Stina blir arg och slåss. Han kan själv bli väldigt arg men som tur är går det över ganska snart.
Det är inte socialt accepterat att bli arg och som barn väntas man uppföra sig i många situationer då det kanske är jobbigt att uppföra sig. I Stina blir arg och slåss handlar det om vardagssituationer och vi får följa resan från frustrationen med skon som hon dessutom valt själv, hur pappa försöker hjälpa till, hur fel det blir, arga känslan i magen som kokar och kokar över, de fula orden, ångern, kramarna som man inte klarar av att krama just där och då, de raserande tornen som känns så skönt när de faller. Nog kan man känna igen sig både som barn och förälder i denna historia.