From bestselling author Walter Isaacson comes the landmark biography of Apple co-founder Steve Jobs. In Steve Jobs: The Exclusive Biography, Isaacson provides an extraordinary account of Jobs' professional and personal life. Drawn from three years of exclusive and unprecedented interviews Isaacson has conducted with Jobs as well as extensive interviews with Jobs' family members, key colleagues from Apple and its competitors, Steve Jobs: The Exclusive Biography is the definitive portrait of the greatest innovator of his generation.
2019-05-23
En av mina favoritförfattare. En mycket intressant berättelse om mannen som förändrade världens relation till internet.
2016-12-22
Känns genuin då den tar upp flera vinklar på Steves liv, både de bra och de kritiserade sidorna. De försöker inte gömma hans (låt oss säga mindre framstående ) prestationer som pappa och hur han var att jobba med. Men de målar även upp hans drivkraft som fick honom att få Apple att slå igenom
"Han stod inte för särskilt många direkta uppfinningar, men han var en mästare på att koppla ihop idéer, konst och teknik på ett sätt som uppfann framtiden." Walter Isaacson målar ett mycket levande och omfattande porträtt av en av den moderna tidens kanske mest välkända företagsledare. Själv kände jag inte till Steve Jobs karriär i speciellt mycket detalj, men jag förvånades av det som han lyckats åstadkomma.
"Han var en zenbuddhist som gjorde en pilgrimsresa till Indien och sedan kom fram till att hans kall i livet var att starta ett företag." Man får följa Steve Jobs genom hans första trevande, och kanske misslyckade hantering av Apple efter dess grundande, till bildandet av Next, uppköpet av Pixar och till sist återkomsten och återuppväckandet av Apple. Och han hängav sig helhjärtat till dem och spenderade ofta pengar ur egen ficka för att få dem i rullning; "Han betonade att man aldrig ska starta ett företag med målsättningen att bli rik. Målsättningen ska vara att göra något man tror på och att bygga upp ett företag som kommer att stå sig i längden."
Trots detta så var Steve Jobs tydligen inte någon lätt personlighet att hantera; enligt honom var världen svart/vit, "ett binärt sätt att kategorisera. Människor var antingen >>upplysta<< eller >>idioter<<. Vilket göra det än mer intressant att han successivt lyckades växa in i rollen som en mycket uppskattad och framgångsrik VD efter återkomsten till Apple. Kanske bidrog också denna extremitet till att han lyckades samla många av världens kanske duktigaste tekniker omkring sig för att skapa något helt annorlunda.
Upplever att biografin gick in på djupet och att Walter intervjuat flera olika parter som tillsammans får lägga pusslet om Steve Jobs. Inte bara Steve själv. Detta göra att man får följa honom från flera synvinklar, både från vänner, företagskonkurrenter och familj.
En läsvärd biografi som också bidrar till att en levande berättelse, inte bara kring persondatorns historia men också kring Pixar Animation Studios.
Steve Jobs – en biografi av Walter Isaacson är en bok på 666 sidor och tar 25 timmar att lyssna igenom som ljudbok. Lite avskräckande när man ser siffrorna, men jag gav mig i kast med boken under min skånesignering i december. Något jag inte ångrar. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/01/17/steve-jobs-en-biografi-av-walter-isaacson/
Skulle vilja ge den här boken TIO stjärnor. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/01/17/steve-jobs-en-biografi-av-walter-isaacson/
Trots sina drygt 600 sidor är det här vad man vill kalla "a good read", man önskar t.o.m att den inte ska ta slut. Men läs för guds skulle på engelska, den svenska översättningen är så makalöst kass. Om Steve Jobs hade varit en trevlig & rar typ så hade det det hela varit olidligt, men eftersom han var en sån stövel på många sätt, så är det riktigt skoj. Men hans bedrifter efter återkomsten till Apple kräver antagligen sin stövel, om än en genial sådan.
Ibland händer det att jag läser en bok som jag bara inte vill att den ska ta slut. Biografin om Steve Jobs var en sån bok. Trots dryga 600 sidor vill inte jag att sagan om Apple ska sluta, jag vill att Steve Jobs ska leva vidare och fortsätta berika världen med fantastiska produkter. Jag vill läsa mer om den komplexa, speciella, karismatiska och framgångsrika Jobs som i tonåren startar ett företag i sina föräldrars garage och lyckas göra det till ett av världens största. Samtidigt som han var VD för animationsstudion Pixar och gjorde dem till värdiga konkurrenter/samarbetspartners till marknadsledande Disney.
Walter Isaacsson har gjort ett omfattande bakgrundsarbete och boken är detaljerad, kronologisk och välskriven. Isaacson målar upp vad jag föreställer mig vara ett ganska sanningsenligt personporträtt utifrån intervjuer med både Jobs själv och personer från hans närhet och arbetsliv.
Man behöver inte vara särskilt teknikintresserad för att uppskatta boken, och nu när jag har läst ut den har jag inte bara fått upp ögonen för Apple och deras utbud på ett helt nytt sätt, utan jag har också fått lust att läsa fler biografier av Isaacson.
Det här är en klart läsvärd biografi om en utav vår tids största kreativa och innovativa genier. En person som var fast beslutsam att förändra vår tekniska tid och framtid. Att den är skriven av en person som stod Jobs relativt nära gör det bara bättre. Steve var själv med på ett hörn för att göra boken bättre, även om han inte lade ner så mycket tid på den. Vissa kaptiel mer intressanta än andra, förstås. För ett fan utav Apples produkter är många delar oerhört intressanta och undehållande att ta del av. Läs!
Boken är bra, därför betyg 5. Jag erkänner att jag är partisk - det finns diverse Apple-prylar hemma. Beskrivningen av drygt tre decennier är spännande och Steve Jobs bidrag till utvecklingen av pc, musik, film etc är enastående. Detta skrivet på en iPad. Boken lästes dock på en ebokläsare som klarar dagsljus och har bättre teckenskärpa.
2012-12-01
Mycket intressant, Jobs känns inte som någon person jag skulle vilja jobba ihop med eller ens känna men vilken personlighet och vilken kreativ kraft. Walter Isaacson lyckas fängsla mig lika mycket som i biografin om Einstein.
2012-10-01
Steve Jobs var helt klart en väldigt fascinerande människa men också en riktig skitstövel. Jag uppskattar verkligen och beundrar hans insats för världen och det sätt som hans produkter förändrade saker och ting även om jag uppskattar hans produkter på ett personligt plan. Han gick tyvärr bort alldeles för tidigt, hade varit spännande att se vad han hade kunnat bidra med om han hade fortsatt levt. Boken är i övrigt välskriven och intressant, den enda biten jag inte gillade var perioden med NeXT men det är ju svårt att undvika i en biografi. Stark 4a.
2012-07-28
En mycket intressant bok om en ikon i vår tid.
Inser att han var ett geni av sällan skådat slag, men också att han verkligen inte var lätt att leva tillsammans med eller arbeta ihop med.
2012-06-21
WOW, vilken bok! Vilken man, vilken skitstövel... Åh, jag hade velat lära känna Steve Jobs!
2012-05-19
Rappt och spännande berättat. Jobs framstår både som geni och som en man som man definitivt inte skulle vilja komma i närheten av. Lite väl lång, dock. Ibland fastnar boken i lite väl mycket navelskåderi som stoppar upp läsupplevelsen.
Som det kontrollfreak Steve Jobs är
så rekryterade han sin egen författare
som skulle skriva hans biografi,
för den sakens skull är den inte vinklad
utan faktiskt tvärtom.
Detta är en av de bättre biografierna som jag har läst.
Walter Isaacson har inte nöjt sig
med Steve Jobs egen berättelse,
han har intervjuat hundratals människor
för att verkligen få fram sanningen.
Och jag tror faktiskt att han har lyckats,
jag tror att Steve Jobs är en så pass komplicerad person
som han faktiskt framställs i boken
och som han själv aldrig heller förnekar.
Den enda frågan som kvarstår då blir:
Är han även ett geni?
2011-12-12
Oerhört intressant om en komplicerad människa som skapat okomplicerade apparater. Läs!