Öster om avgrunden

Engström, Thomas

| 2017

Flag from sv

14


TBILISI, JULI 2016. Affärskvinnan Pauline Hollister bär på ett antal mörka hemligheter. Hon vänder sig till Ludwig Licht, som numera arbetar på säkerhetsfirman EXPLCO:s avdelning i Georgien. Men innan hon hinner avslöja vad hon vet försvinner hon.Samtidigt börjar den hårt ansatta kaukasiska republiken att rämna. En rad terrordåd drabbar huvudstaden, och det mäktiga Ryssland i norr uppträder alltmer hotfullt. Vad var det Hollister ville berätta? Vilka krafter har hon satt i rörelse? Ludwig ställs snart inför sin farligaste, mest hänsynslösa fiende någonsin: en av hans gamla överordnade från östtyska Stasi.Öster om avgrunden är den fjärde och avslutande delen i serien om Ludwig Licht, frilansande problemlösare i världspolitikens mörka undervegetation. I Kaukasus ? skärningspunkten mellan öst och väst, nord och syd, kristendom och islam ? hinns han slutligen ikapp av sina...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2021-01-06

Betyg

En lysande avslutning på serien om Ludwig Licht! Cynismen inom världspolitiken ger i alla fall mig ett intryck av trovärdighet och Engström har den språkliga förmågan att gestalta detta. Det är gripande förfärligt och poetiskt vackert på samma gång. Miljöerna i Georgien förstärker och väcker intresse.

Jan Banan

2019-01-16

Betyg

En bra avslutande del av den fyra böcker långa serien om Ludwig Licht, där den andra boken var i särklass den bästa. Ska bli spännande att se vad författare Engström kommer att skriva om fortsättningsvis. Mycket läsvärd bokserie.