Stenhuggarens dotter

Klingberg, Ewa

| 2015

Flag from sv

32


Den efterlängtade sjunde delen i romanserien Släkten!»Man får sig en rejäl dos historia samtidigt med en spännande berättelse Ewa Klingberg lyckas dessutom i sina beskrivningar av miljön och av karaktärer göra allt så levande att jag önskar jag var där. Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som gillar spänning och en god bit historia på köpet. Betyg 5 av 5.« Bloggen Ylva Kort och GottSissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar. Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

villa-freja.se

2018-07-10

Betyg

Serien Släkten fortsätter med Stenhuggarens dotter. Även den här gången fokuserar berättelsen på en tidstypisk och stark kvinna, flankerad med fler rikt målade karaktärer att komma nära.

Klingberg har skrivit en medryckande och intressant historisk roman.

Solveig Andersson

2016-03-07

Betyg

Superb!

Betyg

Detta är sjunde delen i den historiska serien Släkten, som är en staffetskrivning mellan olika författare. Jag har läst alla böckerna i serien och gillat dom mer eller mindre, mestadels mer. Just denna är skriven på ett intressant sätt som får en att vilja komma vidare framåt i boken. Även om boken är fiktiv så har författaren gjort mycket research och man får sig en rejäl dos historia samtidigt med en spännande berättelse. Bokens huvudkaraktär Sissela är som de flesta kvinnor i serien, en stark kvinna som vågar gå sin egen väg och fatta egna beslut. Ewa Klingberg lyckas dessutom i sina beskrivningar av miljön och av karaktärer göra allt så levande att jag önskar jag var där. Jag kan bara varmt rekommendera boken till alla som gillar spänning och en god bit historia på köpet.
Betyg 5 av 5

K

Katarina Strid

2015-11-25

Betyg

Jag gillar den här serien! Och jag tyckte mycket om den här sjunde delen. Berättelsen innehåller mycket och man trivs med Sissela. Ibland kan jag dock sakna lite mer fördjupning, det kan gå lite snabbt.
Men en spännande och intressant bok! Och roligt att författaren även plockar upp en lös tråd från en tidigare del!