Stefans lilla svarta - Bokashi Biokol & Bakterier

Vinnare av Svenska Måltidsakademins pris för Bästa foto 2019Jäsande vin, doftande surkål och bubblande kvass. Vem hade kunnat tro att bakterier skulle användas för att lösa världens problem? Ny forskning visar nämligen hur vi med de nyttiga bakteriernas hjälp kan producera mat och samtidigt dämpa klimatkatastrofen. Allt kan börja i ditt eget kök, med så lite som en hink och ett lock!   Stefans lilla svarta handlar om jord i bred bemärkelse. Här följer vi honom återigen ner i myllan från ekosystem till tarmflora som vanligt från det lilla till det stora, och som alltid med fokus på vad vi kan göra själva. På balkongen, i köket eller ute i rabatten, och på sätt som både sparar tid och resurser.   Nyckeln ligger i kolet, och det är här Bokashin kommer in: en komposteringsmetod som både är fossilfri och understödjer hela den komplexa väv av liv som finns under våra fötter. Till...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok