Stäppvandringen

Auel, Jean M.

| 1990

Flag from sv

990


Stäppvandringen är den fjärde delen i Jean M Aules romanserie om Ayla. Vi får följa hennes och Jondalars äventyrsfyllda färd över de vindsveptastäpperna och snötäckta bergen i istidens Europa. För de jagande och växtsamlande folk som de möter verkar Ayla och Jondalar på sina ridhästar gåtfulla och skrämmande. Ayla med sin främmande dialekt och sin förmåga att kommunicera med djur på deras egna läten ger ett nästan övernaturligt intryck. Detta förstärks ännu mer av den varg som färdas tillsammans med Ayla och Jondalar och som lyder alla Aylas befallningar. Under sin färd över kontinenten följer de Den Stora Moderfloden - Donau - från öst till väst. Under den strapatsrika resan möter de både vänlig hjälpsamhet och grym fiendskap hos de människor som kommer i deras väg. Men de fortsätter oförtrutet sin färd mot den plats på jorden som de kan kalla "hemma". Serien består av böckerna: ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Kristoffer Larsson

2020-05-02

Betyg

Intressant story men det är för mycket käbbel i den här boken

Janna Vestberg

2013-11-18

Betyg

Svår att recensera. Ibland tycker jag bara att det blir lite för mycket av det mesta. Alla dessa lååånga miljöbeskrivningar och alla upprepningar hon gör flera gånger om i alla böcker. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka om väldigt mycket av det, man dras in i en helt ny värld och uppslukas av alla istidens underverk.

Ingela Nyström

2013-11-10

Betyg

Starka modiga Ayla vandrar vidare bland faror och lycka.

Kamali 

2011-11-17

Betyg

Men oj vilken fantastisk älskare Jondalar är! Stenålderssex is the shit. Synd att man inte levde då.... Eller?

Iris Eriksson

2011-06-24

Betyg

Den är bra, men den är lite "lång"...
Så det är inte den bästa bok jag läst.

Cindy Kempe

2011-03-24

Betyg

Måste läsa om den här serien snart!

Karin .

2010-01-07

Betyg

Det här var verkligen slukarböcker, hela serien. Läste några kapitel senare i livet, därav det låga betyget. DÅ hade jag nog givit boken en femma, minst :)