Stäpplöperskan

CECILIA GYLLENHAMMAR (fd von Krusenstjerna) kommer nu med den fristående uppföljaren till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen (2004), den utelämnande berättelsen om Suss uppväxt i yppersta överklassen. De hundratusentals läsare som drabbades av Suss öde kommer att känna igen sig i Stäpplöperskan.I Stäpplöperskan drabbas Suss av den stora kärleken när hon en försommar möter Marcus. De kastar sig helhjärtat in i vad de tänker sig ett livslångt förhållande. Suss ger sig hän, är lycklig och njuter av livet med en egen familj. Så händer det katastrofala när hennes mor blir svårt sjuk. Suss lämnas maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och det visar sig också att han är mer intresserad av ekonomisk inblandning från Suss rika föräldrar än vad han först visat....

Solveig Andersson

2017-11-21

Fördomsfull, svag gestaltningsförmåga och en dålig prosa. Läs den inte!

Johan Bengtsson

2013-09-01

En fortsättning på Gyllenhammars första bok om sin olyckliga uppväxt. En riktigt bekännelseroman, effektivt berättad med en hel del psykologi. Skilsmässa och ett nytt liv i Grekland, mycket bråk, konflikter och elände.
Men det känns både ärligt och underhållande. Det är aldrig tråkigt att läsa.

Nathalie T

2013-05-27

Svag tvåa, allt gicks igenom för flyktigt och man fick inte lära känna någon av karaktärerna. Hade det skrivits ordentligt och inte punktvis hade det kunnat bli en bra bok.

I

Ingrid Selnes

2013-05-14

En bok med många intressanta teman som slarvas bort i dåligt språk och brist på gestaltning.

Eva Palmblad

2013-02-26

Kunde inte ens läsa klart.

Louise A

2013-01-24

Fortsättningen på En spricka i kristallen når inte upp till samma nivå. Jag känner inte för Suss på samma sätt, däremot får jag sympati för hennes mamma mot alla odds. Vad som är fakta och fiktion vet man såklart inte, men nog känns familjen igen.

Erica B

2013-01-04

Hennes första bok tyckte jag så mkt om, så förväntningarna inför denna var höga. Tyvärr infriades de inte. Den här boken är så hoppig och lämnar mig med så många jaha och varför ? Varför helt plötsligt skilsmässa och hur gick egentligen försoningen med mamman till? Båda stora händelserna beskrivs mest flyktigt.

Elisabeth Karlberg

2012-11-26

Tyvärr - absolut ingen höjdare. Jag antar att det är Cecilias efternamn som "säljer" och inget annat.