Staden som slutade andas

Harvey, Kenneth J

| 2007

Flag from sv

41


Besynnerliga händelser utspelar sig i den lilla kuststaden Bareneed i New Foundland. Mytiska figurer som förr existerade endast i sjömännens historier dras upp ur havet. Perfekt bevarade lik av bybor som för länge sedan försvann till sjöss sköljs upp på stranden. Och plötsligt drabbas stadens invånare av en mystisk sjukdom som gör att de glömmer bort att andas. När sjukdomen fortskrider slutar offren tala och plågas av mörka tankar och begär. Under tiden har det en gång blomstrande torskfiskeriet stängt och människor finner istället sina nät fulla av bisarra varelser motsvarigheterna till de legendariska väsen som existerat i bybornas skrönor i generationer. Nyskilde Joseph Blackwood har återvänt till sin släkts hemstad för att semestra med sin dotter och besöka sin farbror. Han hoppas på tre lugna veckor i den idylliska miljön. Men när den lilla flickan blir lekkamrat med anden...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2016-04-20

Betyg

Mysig! Spännande! Stundtals läskig! Välskriven och härlig saga för vuxna. Läs den om du gillar det övernaturliga men tycker att "vanlig" fantasy är för starkt.

Malin Bredenberg

2012-06-30

Betyg

En intressant och spännande story. Dock väldigt trögläst. Men jag ville absolut veta vad som hände!

Jasmina <3

2012-04-02

Betyg

Såå konstig bok =( nja jag vet inte vad jag ska tycka om den...

U

Ulrica Landqvist

2012-03-05

Betyg

En konstig bok som man inte vet om man tycker bra eller illa om. Det bra överväger dock kom jag fram till. Hela historien är bizarr och det är svårt att hänga med i allt det konstiga som händer.

S

Sofie Petersson

2011-05-28

Betyg

En spökhistoria som handlar om en far och en dotter som anländer till en fiskeby i Kanada. Invånare i staden drabbas plötsligt av en konstig åkomma som leder till att de glömmer bort hur man andas. En udda historia som till början är riktig bra, men som mot slutet blir lite väl fånig och tappar sin charm. En bok som man sträckläser ändå.