Ny bok av författaren till den populära Sommen-serien! På väg hem efter en enormt stressig dag på kontoret råkar Emma ut för en otäck olycka. Hon blir sjukskriven en längre tid och får låna sin kollegas mysiga hus i Kristianopel för att riktigt kunna vila upp sig. Men vistelsen blir inte fullt så vilsam som planerat när återkommande besök av en katt och ett möte med en lokal konstnär får oväntade konsekvenser. Plötsligt finner Emma sig vara innehavare till presentbutiken "Söta små ting" - och inser också att hennes hjärta satts i brand. Hur i hela friden ska hon förklara för kollegan Kerstin att hennes hem förvandlats till en butik, och hur ska hon göra med den underbara Jonas när hon flyttar hem till stan igen?Söta små ting är en härlig feelgoodbok om mod. Mod att lyssna till sitt inre och mod att ändra riktning i livet. CAMILLA...
Ett behagligt lugn sprider sig när jag läser!
Men åh vilken mysig bok! Jag vill också sitta i soffan, den som inte syns på bilden, och titta och njuta av den vackra utsikten och alla söta små ting.
Det här är verkligen en behaglig bok. Den är lättläst, charmig och värmer mitt hjärta. "Söta små ting" ger mig en stunds verklighetsflykt och jag drömmer mig bort till saltstänkta stränder, fiskmåsar och små pittoreska hamnar med mysiga butiker.
Detta är den första boken jag läser av Camilla Dahlson men jag hoppas verkligen att det inte är den sista. Hon är helt fantastisk på att gestalta såväl miljöer som karaktärer och jag kan med lätthet se hur Kristianopel och den lilla butiken ser ut. Hon har fått till en bra mix av humor, värme, kärlek och svärta. Det är hög igenkänning med hjärntrötthet och hur utmattad man kan känna sig och hur svårt det är förstå att så lite aktivitet kan vara så jobbigt.
Om du vill läsa en bok som ger dig ett leende på dina läppar ska du absolut läsa denna.
2022-07-17
Efter en stressig dag på jobbet när Emma är på väg hem råkar hon ut för en olycka och blir därefter sjukskriven en längre tid. Hennes kollega Kerstin erbjuder Emma att få låna hennes hus i Kristianopel där hon kan vila upp sig. Vistelsen blir inte som planerat - plötsligt har hon öppnat en presentbutik i Kerstins vardagsrum och konstnären Jonas har fått hennes hjärta att slå lite extra.
Bara bokomslaget får mig att bli förälskad och redan efter första kapitlet har jag fastnat i denna charmiga story. Den är lättläst, har ett bra flyt och korta kapitel vilket gör att den går snabbt att läsa. Jag tycker Camilla är skicklig på att beskriva miljöer och karaktärer - för jag som läsare ser bilder i mitt inte och tycker mig lära känna karaktärerna och kan leva mig in i deras personligheter. Nu vill jag åka till Kristianopel, känna havet, se den vackra skylten utanför sommarhuset, kliva in vardagsrummet och se Emma i klänning och hatt. Jag tycker mycket om boken och alla ingredienser som en feelgood ska ha finns med, värme, kärlek, humor men även ett djup kring utmattning, att lyssna på sitt intre, stanna upp och våga leva sitt liv för att må bra. Efter sista sidan har jag ett leende på läpparna och känslan av att njutit av en god pralin infinner sig inom mig - ett lyckorus.
Camilla kan verkligen skriva berättelser som jag som läsare fastnar i och inte vill släppa.
”Söta små ting” är mysig läsning som ger en stunds verklighetsflykt från vardagen, vilket ibland kan vara rätt skönt. Det är en charmig bok med både kärlek och värme, en bok att tycka om! Jag tycker att Camilla beskriver både karaktärer och miljöer bra, det känns levande och som att man är där i handlingen.
Härlig och lättläst läsning om att våga stanna upp, börja om och testa något nytt. Tycker om att det handlar om vanliga människor, vanliga problem. Camillas böcker brukar dröja sig kvar efter att jag har läst dem och det kommer även denna att göra. Lägger i från mig den med ett leende på läpparna. Och kolla in omslaget! Hur fint är inte det?