Spökhunden Buster 2 ? Docksamlarens hus

Nominerad till Crimetime Award Årets barndeckare 2021! Det är sommarlov och Ellens familj har tillfälligt flyttat närmare sjukhuset för hennes cancersjuka brors skull. Huset de hyr tillhör en gammal man, och när de kliver in i hallen möts Ellen av det värsta hon vet: Dockor! Hela huset är fullt av hyllor och skåp med dockor i, som alla stirrar på Ellen. Hunden Buster gillar det inte heller, utan börjar genast morra och skälla - särskilt inne i Ellens rum. Kan det vara så att Buster ser spöken igen? Som tur är kommer bästa vännen Lorraine och hälsar på. Det här mysteriet tänker hon inte missa! Docksamlarens hus är den andra boken i Tobias Söderlunds serie för de yngre bokslukarna, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Jag tycker att det är en bra bok med lite läskiga händelser och bilderna var också lite kusliga så jag tycker att det är en bra bok.

Philip 9 år;
Jag har läst böckerna i serien Spökhunden Buster. De första två böckerna heter Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus. Det är lagom långa kapitel. Det är några bilder i också.

Ellen tar hand om familjens hund Buster mer än hon brukar för att hennes bror är sjuk i cancer och mamma och pappa måste vara mycket med honom. Både hemma och på sjukhuset. Hunden Buster kan lukta till sig spöken och det är lite läskigt. De bor nära kyrkogåden.

Båda böckerna är spännande och lite läskiga. Man vill inte sluta läsa så när jag inte orkade läsa läste mamma. Jag tycker om att det är lite bilder i böckerna och de är fina.

Läs! De är jättebra.

AC (mamma);
Detta var trevlig läsning även om det var både läskigt och spännande. Det är fantastiskt hur Tobias lyckas balansera lagom mycket i böckerna med det läskiga och vi vill ha mer av Buster-böckerna.

Jag gillar de mjuka värdena i boken. Att man får vara den man är. Även att cancer delen tas upp utan att den tas över. Alla känslor och tankar som kan finnas i familjen under en sån resa.

En serie som passar både för att läsa själv och som högläsning. Både hemma och i klassrummet. Även jag ger den full pott.

Gullis lästips

2021-09-22

Vågar du följa med på spökjakt?

Bokserien ”Spökhunden Buster” är skrämmande och lagom läskiga spökhistorier för de yngre barnen mellan 6 till 9 år. I dag ingår de två spännande deckarböcker med inriktning inom de övernaturliga slaget med böckerna ”Mysteriet på kyrkogården” och ”Docksamlarens hus”.

De är böcker fyllda av spänning, vänskap och spöken!

Det här är två nervpirrande spökhistorier som även innehåller en fin och gripande skildring om syskonkärlek och när ett syskon är svårt sjuk i cancer och när ett syskon dör i en olycka. Böckerna är spännande och lagom läskiga men även sorgliga.

De är välskrivna kapitelböcker som är gripande, empatiska, läskiga och med läckert välgjorda illustrationer i svartvit som kompletterar och förstärker berättelserna.

Precis som i trilogin ”Spökkameran” som riktar sig till äldre läsare mellan 9 till 15 år märks det av att författaren Tobias Söderlund är mästare på barnskräck.

Bokserien ”Spökhunden Buster” är till för alla skräckläsare mellan 6 till 9 år som vill läsa själv eller tillsammans.