Spionernas arv

le Carré, John

| 2017

Flag from sv

20


George Smiley kom att bli sinnebilden för den tänkande spionchefen, som i klassiker som Spionen som kom in från kylan och Mullvaden jagade spioner och dubbelagenter i det kalla krigets osynliga fältslag. Nu är han, och flera av hans kumpaner, tillbaka. I Spionernas arv tvingas Smileys vän Peter Guillam återvända till de avgörande fall som skakade Smileys nätverk av spioner under det kalla krigets kyligaste dagar. Vad offrade de för den goda sakens skull?Spionernas arv är en briljant coda till John le Carrés mäktiga författarskap; en rasande uppgörelse med det kalla krigets dubbelmoral, med skrämmande speglingar av vår samtid.I samband med utgivningen av Spionernas arv påbörjas också en utgivning av le Carrés böcker om Smiley i pocket.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2020-07-26

Betyg

Nej, jag hänger inte riktigt med. Om det fanns humor i berättelsen så missade jag den. Personerna blir inte levande för mig tyvärr.

Jan Svensson

2018-02-04

Betyg

Som vanligt är det lite lurigt i le Carrés böcker. Denna gång är det dock extra lurigt då man måste komma ihåg lite av vad som hände i två tidigare böcker som egentligen inte hänger ihop men som delvis binds samman här. Ändå känns inte historien riktigt färdigberättad och det skulle inte förvåna mig om det kommer en fortsättning. Välskriven.