Ljudbok

Spionen som kom in från kylan

Den mest berömda agentromanen i ny form! Alec Leamas visste att de hade avskrivit honom. Han hade hållit på längre än de flesta. Nu var det slut. Sedan Hans-Dieter mundt fått makten inom östtyska säkerhetstjänsten hade Leamas förlorat alla sina agenter; det brittiska nätet var söndertrasat. Leamas behövde lämna det hårda livet, komma in i värmen. men Control i London ville att han skulle stanna ute i kylan lite längre, återvända till Berlin, Slå det dödande slaget mot Mundt...John le Carré är den moderna spionromanens mästare och Spionen som kom in från kylan den mest berömda av alla agentromaner. Det är lätt att förstå varför: med sugande dramatik skruvas spänningen obönhörligt fram mot det överraskande slutet på denna insiktsfulla historia om det kalla krigets skoningslösa värld och om spionens ensamhet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Carina Larsson

2019-08-16

Betyg

Ytterligare en klassiker läst, denna gång en spionroman. På något sätt lågmäld och i ett sakta tempo, men aldrig tråkig. Historien utspelar sig under kalla kriget och Alec gör det sista rycket innan han lämnar spionkylan bakom sig och kliver in i värmen. Eller? Det är inte många böcker som berör mig så mycket att jag blir våt i ögonen, men slutet fick några tårar att rulla.

Engelska Väninnan

2019-04-09

Betyg

Håller mig i ovisshet in i det sista. Vackert språk.

A

Alexandra Coard

2017-11-22

Betyg

Intressant ur ett historiskt perspektiv om kalla kriget men pobert språkligt.

Magnus Johansson

2016-07-22

Betyg

Gråkall skildring av spionverksamheten i Östtyskland. Omväxlande inträngande och spännande, i bästa Greene-stil. Filmen med Richard Burton kan också rekommenderas!

Kristin Larsson

2015-07-15

Betyg

Mycket dålig översättning i den nya upplagan, översatt av Lena och Cai Melin. Leta upp en tidigare om det finns, är mitt råd. Engelska idiom är direktöversatta ord för ord utan innebörd och genitiv-s på namn används genomgående.

Jan Svensson

2014-12-13

Betyg

Spännade och överraskande. Intrigen är invecklad men slutet ändå förutsägbart på något vis. Utan bokcirkeln på Lundströms bokradio så hade jag inte läst om den, så tack Lundström. Minns kalla kriget även om spionvärlden är totalt främmande.

B

Betyg

Den bästa spionroman jag läst. Inte bara oavbrutet oviss och spännande, utan också tragisk och uppriktigt förorättad av sakernas tillstånd. Underrättelsetjänsterna övertrumfar varandra i ett tjuv-och-rackarspel där rätt och fel, vinna och förlora, förlorat sina värden. Offren blir romantikerna inblandade i romanens kärlekshistoria och de politiska idealisterna som givit sig in i leken av fel skäl: för att de felaktigt tror att det i politik är idealen som räknas och att en människa gör en skillnad.

Jan Banan

2014-01-30

Betyg

Nja, jag vet att den är en klassiker och hade jag läst den på 70-talet när spionthrillers verkligen var på tapeten, så hade jag säkert blivit mer imponerad. Lite halvtråkig faktiskt och på tok för "agenthemlig" för min smak.

Klara Ahlersten

2013-02-21

Betyg

Spännande medan jag läste, ingenting jag tänkt mycket på då jag väl stängt pärmarna.

H

Henrik Fogelberg

2011-06-19

Betyg

Underbar bok. Välskriven, stämningsfull, spännande och fina personporträtt. Jag har läst många av le Carres böcker, men ingen av dem kommer riktigt upp till den här bokens klass.

Marcus Nyblom

2010-10-18

Betyg

Oerhört bra.

Maria Nordström

2010-09-04

Betyg

Jo, den var bra men inte så bra som man kan vänta sig av en så omtalad bok. Det är en spännade tid handlingen utspelas under. Jag är lite insnöad på Stalin efter att ha läst Montefiore. Då passar denna bok utmärkt.

David Larsson

2010-03-26

Betyg

Även om romanen i helhet är väldigt bra så är det framförallt dess sista rader som lyser starkast, då författaren lyckas klämma in mer känslor i skrift än vad man tror är möjligt.

J

Jennie Rosén

2010-01-04

Betyg

Läste den. Spionböcker kanske inte är min grej...

T

Tobias Wahlberg

2009-08-17

Betyg

Jag är lite förvånad över allt rosande av just den här le Carré-romanen. Välskrivet är det naturligtvis. Men världen är en mer komplex plats nu. Detta har gjort författarens senare verk betydligt mer intressanta än det här, i mitt tycke.