Spinnsidan

Cederwall, Marianne

| 2011

Tänk att det ska behöva hända så mycket i den lilla fridsamma socknen Kajpe Kviar! Väninnorna Mirjam och Hervor har tänkt sig en lugn vår innan de beger sig till USA, men då har de inte räknat med Styggan. Den giriga Kajsa, som hon egentligen heter, har flyttat in i grannhuset med sin fosterson Emanuel och tar för sig på olika sätt i byn. Hon påstår sig dessutom vara medium, men Hervor konstaterar snart att hon är en riktig bluff-häxa! Inte tar hon något vidare hand om Emanuel heller 1;smutsig och hungrig springer han ensam omkring i gårdarna. Mirjam och Hervor tar honom under sina vingar och börjar smida planer på hur de ska ta itu med Styggan. Mirjam bestämmer sig för att använda sina mediala gåvor på bästa sätt. Den första som behöver hennes tjänster är Bosse, en man som blivit fullständigt utmanövrerad av sin fru. Mirjam affirmerar skit under naglarna och rinnande mascara på hans eleganta...

B

Birgitta Olofsson

2018-01-22

Jag kan rekommendera dig att läsa Marianne Cerderwalls böcker om Mirjam och Hervor.

Maria Olofsson

2015-10-11

Bättre än föregångarna. Riktigt bra.

Blommiga Barbro

2015-08-19

Åh! Vad jag älskar dessa damer. Underbara Mirjam & Hervor, samt Marianne som skriver så härligt, för att inte tala om de fantastiska uppläsarna, Susanne & Gun! Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!

L

Lilian Lidforss

2015-06-23

Håller än, men saknar något från de två första pärlorna!/Lilian

I

ingela haraldsson

2015-06-08

Mycket lättläst och läsvärd.

P

Pernilla Engström

2014-07-13

Gotland ligger mig varmt om hjärtat. Åter en bra roman rekommenderar varmt Marianne cederwall

Blommiga Barbro

2013-06-05

Uppläsarna räddar boken! Den här är tråkigare än de tidigare. Ändå en ganska trevlig bok!

Ulla G

2013-05-13

Utomordentligt urkass, synd. Läste första boken och tyckte den var kul, men detta var så dåligt skrivet, mest en massa dialog som inte förde handlingen framåt. Vad nu handlignen var...? Hua mig. Men, ok, den kanske blev bättre, jag orkade bara läsa halva boken.

Helena Rasmusson

2013-03-06

Den sämsta hittills. Seg början, fångade mig inte riktigt. Efterhand växte historien och i slutet var det samma känsla som i de andra två böckerna!

Marita Ryen

2013-01-22

Bok 3 om de härliga damerna Mirjam och Hervor. Som vanligt får de rycka in när personer i deras omgivning blir illa behandlade.

C

Cecilia Hartmann

2012-11-25

Åh vad jag trivs med dessa huvudpersoner, jordnära härliga personligheter,

Irene Malmeling

2012-10-22

Den här boken ska man lyssna på! Susanne Alfvengrens mjukt gotländska dialekt gör bilresan till en njutning. Härlig historia dessutom!

Cecilia Grip

2012-10-14

Spännande och rolig!

Första och andra boken är bra, den här tredje behöver man inte läsa.

lillemor lindqvist

2012-08-14

Älskar dessa damer:)

Karin .

2012-07-23

Det är sommar på Gotland, trevligt och lättläst.

Myspysig bok, lättläst och varm

Inte lika bra som de två föregående, men helt ok.

Pia Stendahl

2011-08-18

Det var ett kärt återseende att träffa Mirjam och Hervor igen. Jag har saknat dessa två damer. Som vanligt bjuder Marianne Cederwall på rolig, charmig och lättläst läsning. Jag får lite av samma känsla som jag fick vid högläsning som barn. Det där mysiga och magiska när man dras in i en saga som man vet ska sluta lyckligt, en känsla av förtjusning.

Jag gillar verkligen karaktärerna och miljöbeskrivningarna. Cederwall gör målande beskrivningar som ger både miljöer och karaktärer liv. Det är mysigt att läsa om Mirjam och Hervors starka vänskap,som för dom är så självklar. Alla förtjänar att ha sådana vänner.

Som alltid är det lite gött att läsa om när någon ger igen på någon som behandlat dom illa. Att någon helt plötsligt står upp för sig själv vilket Bosse till sist gör med Mirjam stöd och hans fru får sig en riktig näsbränna.

Jag tycker att böckerna är som att se romantiska komedifilmer. När man sett klart så mår man gott och är glad men man minns inte så många detaljer.

Tempot är lite lägre i denna bok än de tidigare och kanske kan man börja uppleva böckerna som lite tjatiga eftersom dom påminner så starkt om varandra. Men jag har inte tröttnat än utan ser redan fram emot nästa bok.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

Nettan Holmér

2011-07-31

Damerna är tillbaka på Gotland. Jag är väldigt glad för det. De har liksom blivit mina kompisar!!

Denna bok ska definitivt inte läsas, den ska lyssnas på. Jag bara njuter av de härliga dialekterna, nästan så man glömmer bort handlingen. Boken började lite tunt men jobbar snart upp sig. Underbar feel good bok.

Britt-Marie Kullin

2011-06-02

"Spinnsidan" är den tredje fristående delen i en planerad serie om fem böcker. Jag tyckte väldigt mycket om dom två första böckerna, "Svinhugg" som kom ut 2008, och "Svartvintern" som kom ut 2010.

"Spinnsidan" var minst lika bra som dom två första böckerna. Det är verkligen en härlig blandning av roman, kriminalroman, och "tant lit".

Charmiga och underhållande böcker, med härliga karaktärer, lite magi, och lite ond bråd död.

Jag ser verkligen fram emot två böcker till om dom mysiga tanterna Mirjam och Hervor. Och jag kan varmt rekommendera alla dom tre utkomna böckerna.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )