Spelkortsmysteriet

Gaarder, Jostein

| 1997

Flag from sv

258


Hans Thomas och hans far ger sig ut på en lång resa genom Europa och möter en rad märkliga personer, bland annat en bagare som ger Hans Thomas en liten bok som verkar vara skriven just för honom. Ju mer han läser desto mer förundrad blir han. Hans eget öde verkar vara sammanlänkat med en mängd historier som hände för länge sedan. Vem är den mystiske dvärgen på bensinstationen? Och hur kommer det sig att alla dessa fantastiska trådar hänger ihop med just Hans Thomas liv?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefine Ejebjörk

2011-10-17

Betyg

Läste denna som ung och fastande direkt för Gaarders stil att skriva och väva samma berättelserna, kan fortfarande fram mana känslan jag hade när jag läste denna boken femton år senare.

S

Sofie Petersson

2011-05-28

Betyg

Jag älskade den här boken när jag var liten och ville så gärna provsmaka purpurbrus. Den är inte lika bra i vuxen ålder men jag hoppas att den fortfarande läses av barn och yngre ungdomar. Filosofi med en touch av Alice i underlandet.

Emma Lidholm

2011-02-25

Betyg

Fenomenal!

K

Karin Danielsson

2010-05-31

Betyg

Sista högläsningsboken innan dottern gick sin egen bokväg. Vi blev mycket engagerade i Gaarders berättelse och talar fortfarande ibland om "sommaren med Spelkortsmysteriet". Den lärde oss bl. a. att väldigt tydligt se vilken fantastisk slump det är för var och en av oss att just vi överhuvudtaget fick bli till.

marre marre

2009-07-22

Betyg

En ungdomsbok man mycket väl kan läsa som äldre. I början undrade jag lite var detta skulle leda men som alltid så levererar Gaarder Filosofiska tankar som man spinner vidare på.