Spår i snön

Karlsson, Jonas

| 2011

Flag from sv

114


Spår i snön är en laddad novell om utanförskap och hämndbegär, men också om att hitta tillbaka till livet och förlika sig med det förflutna. Handlingen kretsar kring Martin och Barbro som flyttar från Stockholm till ett litet svenskt samhälle där de försöker hitta en egen plats trots lokalinvånarnas misstänksamhet. Flytten leder till en händelseförveckling som innebär att ingenting någonsin kommer bli sig likt. Vi rusade uppför åkern längs med spåren bort mot Barbros hus. Här och där syntes droppar av blod. Jag sprang med Kasper som hoppade genom den höga snön och höll kopplet som ett streck mellan oss. Bröstet värkte av den plötsliga ruschen. Jag hoppades att jag inte skulle vara för sent ute. "[...] historien är förtjusande, varsamt skildrad och med en skärpa för detaljer och människors kamp för att hitta sin plats, trots livets motgångar." UNT "En alldeles utmärkt novell som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2013-02-26

Betyg

Fängslande sträckläsning med riktigt bra karaktärsskildringar. Olik Jonas Karlssons andra noveller - som jag också verkligen gillar - tycker jag. De brukar var lite klurigare och litterärt experimentella. Den här är mer rakt berättad. Och Jonas Karlsson bemästrar så klart båda sätten att skriva.

Jasmina <3

2012-12-11

Betyg

Helt okej bok ;)

Jenny Eriksson

2012-12-05

Alekzandra K.

2012-09-26

Betyg

På ett ytterst fåtal sidor får Jonas Karlsson ihop en spännande, intressant och givande historia om rädslor och vänskap. Vill läsa mer av Jonas!

Johanna Lundin

2011-11-24

Betyg

Min första novell av Jonas Karlsson. Mycket bra story och jag är imponerad att så mycket blir sagt på så få sidor. Briljant koncept förlaget kommit på. Jag vill läsa fler noveller men så här en i taget inte en hel bok full med massor av noveller av samma författare.