Sov du så diskar jag

Claesson, Stig

| 2004

?Det här är sagan om Ida Adriana och John Andersson. En kärlekssaga som kunde blivit längre om inte ett ogint öde beslutat annorlunda.? Så presenterar Stig Claesson själv sin nya roman. Sov du så diskar jag skildrar hur två människor, hänvisade till varann i varsin ensligt belägen stuga, klarar av sitt vardagsliv och finner lycka i sin gemenskap. Men framför allt är den en hyllning till en älskad och djupt saknad livskamrat. Denna roman är Stig Claessons ojämförligt finaste kärleksskildring, skriven med ömhet och humor, som bara han kan. Stig Claesson gör här ett avsteg från sin kronologiska memoarserie, Svart asfalt grönt gräs (2000), Det lyckliga Europa (2001), Efter syndafloden (2002) och Följ alltid Cecilias exempel (2003). Sov du så diskar jag utspelar sig i en liten ort i dagens Sverige.

L

Linn Kjöllerström

2011-11-27

Det här är en av de ärligaste böckerna jag läst. En av de bästa.

Lotta Berling

2010-06-09

Min andra Slas-bok, men nej, tyvärr - det blir ingen kärleksrelation mellan mig och Slas böcker. Det säger aldrig klick, och jag tycker till och med lite illa om huvudkaraktären. Kommer förmodligen inte att läsa mer av denne författare.

Merja A

2010-05-10

En vacker kärleksskildring om ömhet och gemenskap mellan två åldrande personer.

Maria Eriksson

2010-05-09

Det här är min första Slas-bok och den gav mersmak. Boken andas att den är skriven av en åldrad man utan illusioner men med många lärdomar från livet inom sig. Jag tycker om stilen med korta meningar och många tankar mellan raderna.

P

Per Lovén

2009-07-14

Det här är bland de vackraste böckerna jag läst. Ibland längtar jag efter att bli gammal.