
Klassiska svenska bakverk går aldrig ur tiden. Favoriter som smördoftande kardemummabullar, frasiga wienerkammar och krämiga biskvier tar snabbt slut på bageriernas hyllor. Givetvis kan man baka dem själv hemma, men hur blir de egentligen så där goda? Hur får man dem så där perfekta som när proffsen gör dem?Heléne Johanssons första bok Bröd från Brunkebergs bageri hyllades av hemmabagarna. Tydliga recept och smarta yrkestips gav lust att baka och framförallt lyckade bröd. Nu kommer hennes nya bok med bageriets storsäljande sötebröd, från enkla bullar till mer krävande bakverk som croissanter och pariservåfflor. I boken lär hon ut knepen som gör skillnad och vänder upp och ner på en del av de inrotade bakmetoder många använder.De flesta recepten utgår från en grunddeg ? vetedeg, wienerdeg, smördeg eller mördeg ? som sedan varieras med smaksättning och fyllning. Här finns också recept...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Jag var med i Matgeeks bokcirkel på facebook och fick ha boken i tre dagar och tokbaka ur den. Men det var faktiskt inte många recept som lockade, och de som lockade var för omständliga att allergianpassa. Lite för "vanliga" kakor och bullar tycker jag och det verkar som att boken dras med ett tryckfel vad gäller havretoppingen på kardemummakakan.
2011-10-27
Betyg
Boken fick det att börja vattnas i munnen redan efter första sidan. Nu ska här bakas!