SOS från mänskligheten

Nilsson, Johanna

| 2008

Flag from sv

296


Vad, och vem, är Benjamin, han som tatuerar in blommor på överkroppen - en blomma för var och en som han har älskat och kanske räddat till ett bättre liv? I sina föräldrars ögon är han en mördare, en förrädare. I kundernas ögon är han en skicklig eskort som flera av dem förälskar sig i och finner tröst hos: Mikael, affärsmannen som inte vill ha beröring, bara sömn, och vissheten om att någon vakar över honom. Erika, den högpresterande karriärkvinnan som älskar sin sambo men inte orkar med hans barn, inte står ut med "kärlekskonkurrensen". Och så Katja, den rullstolsbundna tatuererskan som dyrkar Benjamins hud. Katja, som drömmer om luft under vingarna och ett barn att bära i famnen. Alla läsare av den prisbelönta De i utkanten älskande från 2005 kommer att känna igen sig i Johanna Nilssons nya roman, även om hon den här gången gräver ännu djupare i den mänskliga själens mörker....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Jennifer Engström

2015-06-19

Betyg

Nilsson i sitt esse! Har aldrig tidigare blivit slukad av en bok så som jag blev, och fortfarande blir, av denna. Personporträtterna är klockrena, språket förundrande och känslan fantastisk.

Nathalie T

2012-09-13

Betyg

Hennes absolut bästa. Fantastiska personporträtt.

L

Linn Kjöllerström

2011-11-27

Betyg

Lite svår i början med alla karaktärer men efter ett tag började jag verkligen att känna för dem. Hon lyckas få ihop alla och lyckas få in mig som läsare i allas liv. Obehagligt och ensamt.

Sandra Svensson

2011-01-05

Betyg

denna måste ni läsa!! mkt speciell, författaren bara slukar in en i alla dess märkliga historier som ändå vävs ihop så fantastiskt bra..

Ullis N

2010-12-30

Betyg

Det här var en av de vackraste och naknaste böcker jag läst - men också en av de mörkaste och just det mörka blev lite för mycket för mig.
Annars en fantastisk bok.

Johanna Lundin

2010-05-15

Betyg

Jag fick Johanna Nilssons- SOS från mänskligheten av min bästa vän Jenny i julklapp 2008. Det tog ett tag för mig att få den läst men nu när jag har börjat läsa annat än kursböcker stod den högt upp på att läsa listan. Det var en underbar bok, omöjlig att lägga ifrån sig, precis som Johanna Nilssons böcker brukar va. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare. Om du vill läsa en stark bok om trassliga människor och hur livet kan te sig, läs då denna bok

Johanna Lundin

2010-05-15

Betyg

En bok, många karaktärer, ett budskap. Vi är alla ensamma här i världen och behöver alla någon.

Madeleine Petersson

2010-01-08

Betyg

En ren njutning att läsa!
ruskig,verklig och vill veta mera....

Mia Hansén

2009-11-16

Betyg

Helt underbara personporträtt med sina respektive liv som binds samman. Väldigt skicklig författare att få fram alla dessa känslor!

Camilla Lindmark

2009-07-19

Betyg

Obehaglig, men berättartekniskt väldigt skickligt skriven.