SORGENS ILD fortstter, hvor KRAGEPIGEN slap ? Kriminalkommissr Jeanette Kihlberg og hendes team m afbryde efterforskningen af en sag om myrdede indvandrerdrenge, da en hjtstende forretningsmand bliver fundet myrdet i Stockholm. Bestialske detaljer indikerer, at et hvnmotiv ligger bag. Men hvn for hvad? Psykologen Sofia Zetterlund kontaktes for at udarbejde en gerningsmandsprofil. I lbet af efterforskningen dukker navnet Victoria Bergman op flere gange, blandt andet i forbindelse med en kostskole i Sigtuna og foruroligende hndelser i Danmark. Jeanette prver forgves at skabe kontakt til kvinden, men Victoria synes at vre forsvundet fra jordens overflade, og det viser sig, at hendes identitet er retsligt beskyttet. Samtidig forsger Sofia Zetterlund, parallelt med sit arbejde som psykolog, at finde tilbage til sit sande jeg. SORGENS ILD er anden bog i krimitrilogien...
2018-01-22
Har du lst bok nummer 1 s mste du fortstta att lsa hela trilogin om Victoria Bergman.
2015-10-27
Obehaglig historia om sexuella vergrepp i barndomen och hur det pverkar mnniskor. nd saknas ngot i denna andra bok som fanns i frsta delen. den griper inte tag i mig trots det gripande mnet. Ska nd lsa tredje delen fr att f lsningen p gtan. Stark 2:a
2014-11-19
Liks bra som ettan och jag gick och köpte trean direkt efter att sista sidan var utläst
Mycket spnnande och otck. Lika bra som den frsta boken i serien, Krkflickan.
( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )
Precis som del 1 Krkflickan, strcklste jag Hungerelden. Korta kapitel, det gillar jag. Lttlst, men en aning svrt att hlla reda p alla gubbar och gummor, svrt att frst vilka som r vilka i dtid och nutid, vem man ska misstnka fr vad och vad det r man ska frst. Dessutom var det fler mnader sedan jag lste ettan, en nackdel. Nu mste jag lsa trean! Brjar tro att det hr r "en Stieg Larsson" - man tycker det r fantastiskt, annorlunda, spnnande och man bara mste lsa vidare. Tills man pltsligt knner att man ftt en verdos och det i lite perspektiv inte var s himla mrkvrdigt nd...?
Den hr boken tar sin brjan
precis dr den frra slutade,
s jag kan vl inte orda s mycket om handlingen.
Men Jeanette Kihlberg fortstter jakten
p de mrdade pojkarna som frekom i den frra boken
och i den hr boken
tillkommer ytterligare mord.
Samtidigt som Victoria Bergmans liv
fortstter att kartlggas, bland annat
av psykologen Sofia Zetterlund.
Den frra boken var snudd p en femma
medan den hr tappar mig lite och trillar ner i betyg.
Det blir fr mycket namn och kopplingar
och p slutet har jag ingen aning om
vad det egentligen r fr samband alla har.
Den r fortfarande annorlunda
mot den vanliga svenska deckaren/thrillern,
den hr r s mycket bttre
och innehller s mycket mer
av allt.
Jag tycker frmst om att
Sofia Zetterlund och Jeanette Kihlbergs
frhllande beskrivs s naturligt.
Och jag gillar att twisterna fortstter att komma,
som lsare har du ingen aning om vad som ska komma nst,
ven om du vldigt ofta tror att du har full koll p lget.
Och precis som frra boken slutar den hr med en cliffhanger
som gr att jag redan har reserverat den sista delen i triologin.
2012-06-17
Klart bttre n frsta delen Krkflickan. Vi dras dock fortfarande med dligt sprk, frmst p.g.a. att frfattarduon glmmer prepositioner i sina meningar, vilket fr till fljd att man tappar "flytet" i texten. Det r fortsatt ocks mycket tvra kast mellan nutid fr de olika karaktrerna, vilka r ganska omfattande till antalet.Sprket till trots relativt lttlst, men inget att yvas ver.
Jag var helt fascinerad av Krkflickan nr jag lste den och kunde knappt slita mig frn lsningen. Den hr andra delen r visserligen ocks bra, men inte alls lika fngslande. Jag upplevde det mer som same, same, but different. Ls resten p http://bokslut.blogspot.se/2012/05/hungerelden-av-jerker-eriksson-hakan.html
2012-05-22
Betydligt rrigare n Krkflickan, hade mnga gnger svrt att hnga med i kasten! Men jag kommer dock att lsa 3:an nr jag fr i den!
boken dra in oss lsare i ett fortsatt otroligt obehagligt tillstnd. Ofta ett suggestivt beskrivande av en ung kvinnas totalt frstrda psyke. Hur hanterar man all knslosmrta man utsatts fr. Lite svajigt skrivet, med all fruktansvrd smrta och sedan lite plattare partier. Men visst, blir det att lsa 3:an.
2012-04-14
S mycket bttre n frsta boken, jag r glad jag gav den en chans och ser nu fram emot sista delen.
2012-04-01
Vldigt obehaglig handling, knde inte riktigt att jag orkade lsa den. r annars inte s knslig, men nej, denna gng lste jag inte ens klart boken.
Jag tyckte denna bok kndes lite upprepning av den frra, var inget nytt utan det krde p med nya mord fast likadana. Jeanette fattade fortfarande inte hur ngot hngde ihop.Och p slutet rrdes alltihop till en srja. S man fatta ingenting.Krkflickan var mycket bttre. Nu fr man hoppas att Pythians anvisningar som blir nr: 3 r bttre. Kommer p Storytel 17/4
2012-01-29
Jag hade hga frvntningar efter att ha lst Krkflickan, men jag upplevde denna bok som trg i starten, frvirrande pga alltfr mnga karaktrer, och dessutom strde jag mig ngot p sprket. Men spnningen skruvades upp mot slutet och avslutades terigen med en cliffhanger som gr att jag otligt kommer att vnta p att f lsa upplsningen ngon gng i maj!
2011-08-27
Spnnande till sista sidan.
Det enda negativa r att jag mste vnta till maj 2012 fr att f reda p upplsningen. :-)