Sommarmord

Karlsson, Samuel

| 2022

Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka. Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan.      På ön bor en enstöring som dragit sig undan från världen och som fångar polisens intresse. Under utredningen visar det sig också att det funnits konflikter i filmteamet efter en misslyckad inspelning i Skottland som satt dem i ekonomisk kris. Jessica Jackson ansvarar för utredningen och åker till Skye för att undersöka Skottlandsspåret.   Sommarmord är den femte delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland....

Maria Jacobsson

2024-07-02

Femte boken i serien om Jessica på Mörkö. Böckerna är helt klart läsvärda, men lite ojämn kvalitet. Denna tyckte jag blev lite väl mycket åt det mystiska hållet.
Läs böckerna i ordning!

emmakicki

2022-12-31

Bättre än den senaste där sonens story inte var en favorit, utan att spoila så känns det som att nästa återigen kanske blir lite sämre. Men inte nödvändigtvis!

Anna Piippolainen

2022-08-23

En riktigt bra story med oväntade vändningar som gör det klurigt och väldigt spännande. Man sugs in i den och får pulsen att stiga.

C

Carolina Svensson

2022-07-19

Detta är den femte boken i Samuel Karlssons deckarserie om Jessica Jackson. Boken är otroligt spännande så den måste läsas, den stegrar sig hela tiden och spänningen håller i sig till sista sidan!

Jag läste boken med andan i halsen! Du som älskar deckare ska absolut läsa den här boken! Handlingen utspelar sig på en ö utanför Västervik där ett filmteam befinner sig för att spela in en spökfilm efter en historisk händelse på ön då en kvinna sägs ha hängt sig i kyrkan efter att förlorat sin son och sin man. Enligt sägnen sägs det att kvinnan som tog livet av sig även spökar i kyrkan. Men allt blir inte som det är tänkt, efter några dagar hittas flera ur filmteamet döda i kyrkan. Vad är det som har hänt? Går det en mördare lös? Det blir Jessica och hennes medarbetare som får försöka få klarhet i vad som har hänt. De kommer fram till att filmteamet verkade vara i ekonomisk kris efter en filminspelning i Skottland, även där dog 2 personer ur filmteamet. Det bor även en enstöring på ön och snart riktas misstankarna mot honom. Men allt är inte som det verkar i denna boken utan författaren lyckas lura läsaren gång på gång ända till sista sidan! Vi får följa alla personer ur filmteamet, Jessica och de övriga poliserna, Jessicas son Johannes som vi fick följa i fjärde boken. Fantastiska miljöskildringar så det känns emellanåt som man befinner sig i boken. Denna boken är helt enkelt en bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig! Läs den!

Monica Bäckelin

2022-07-02

De tidigare böckerna i serien är riktigt bra, inte den bästa men ändå läsvärd.

Spännande, underhållande och fängslande!