En ung och charmig husockupant, en ensam medelålders hustru och en 75-åring på flykt från sitt eget födelsedagsfirande …Cecilia har lovat sig själv att aldrig återvända till Dune Cottage. Ändå lämnar hon sin sjuttiofemårsfest och åker mot stugan på Cape Cod – en plats fylld av minnen. För Lily har Dune Cottage blivit en tillflyktsort där hon kunnat förverkliga sina konstnärsdrömmar. Tills en kväll när husets ägare, Cecilia, plötsligt står på tröskeln. Cecilias dotter Kristen känner sig ensam och osedd i sitt äktenskap. När en annan man börjar uppvakta henne känner hon sig uppskattad för första gången på länge.Vid det glittrande havet och de varma sanddynerna på Cape Cod hanterar kvinnor från tre generationer svek och sårade känslor. För måste inte det förflutna läkas för att framtiden ska kunna fyllas med nya drömmar, sann vänskap och äkta kärlek?Sommarminnen...
En riktig må bra-bok!
Det är bara att konstatera, det blir ingen sommar utan en bok av Sarah Morgan. "Sommarminnen" är, precis som alla hennes tidigare böcker, fulla av härliga miljöer, välgestaltade karaktärer och mycket känslor.
Morgan bockar av samtliga feelgood-ingredienser i boken. Det är svärta, djup och trassliga familjerelationer som mixas med varsam hand tillsammans med hoppfullhet, humor och vänskap över generationerna. Resultatet blir en bok där karaktärerna pendlar mellan hopp och förtvivlan.
Just det här med känslor är något av Morgans specialitet - hennes böcker berör mig alltid väldigt mycket. Även om jag vet att karaktärerna är fiktiva så känns de väldigt äkta och levande. De tre huvudkaraktärerna får komma till tals i olika kapitel vilket skapar ett driv framåt och gör att det känns som om man lär känna dem på ett mer personligt plan.
Ska vi kanske även prata om miljöerna? Även där är Morgan oerhört skicklig och jag kan med lätthet se strandhuset Dune Cottage framför mig, känna de varma vindarna och höra vågorna som rullar in på stranden. Det här måste vara den perfekta platsen att läka.
Vill du läsa en bok som lämnar dig med en go känsla i kroppen, ja då ska du läsa "Sommarminnen".