Sommarljus

Vi tänker inte berätta om hela byn, vandrar inte från hus till hus, det skulle du inte orka med, men här kommer helt säkert att berättas om lidelser som knyter samman dagarna och nätterna, om en lycklig lastbilschaffis, om Elisabets svarta sammetsklänning och han som kom med bussen, om Turid som är lång och full av hemlig längtan, om en man som inte kan räkna fiskarna och en kvinna med blyg andhämtning ? om en enslig bonde och om en fyratusen år gammal mumie.? Med en blandning av lika delar ömsinthet, humor och romantik skildrar Jón Kalman Stefánsson människorna i ett litet samhälle på den isländska västkusten. Bankkrisens Reykjavik och folktrons småtroll ligger lika nära. Eller lika långt bort.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2014-12-09

Betyg

En liten by på Island. Vardagen eller livet så som det är. Härligt språk och mycket att fundera och reflektera över. Uppbyggd nästan som en novellsamling med olika kapitel som handlar om ett antal människor i byn. Några kapitel/noveller är riktigt starka. En stark 3:a.

Engelska Väninnan

2010-12-21

Betyg

Helt OK att vara där ett tag i den isländska hålan, men inte hela 270 sidorna.

Julia Åkesson

2010-12-21

Betyg

Fantastisk bok!

Hedvig K

2010-11-14

Betyg

Märklig bok med fantastiskt språk. Min första tanke näg jag läst klart var att "den här måste jag läsa om". I början kändes det som ett lägre "betyg" men det blev bara mer och mer att tänka på och reflektera över....inte riktigt klar ännu...

Tomas Andersson

2009-12-31

Betyg

Lättsamt, roligt och intressant om trist vardag i en liten håla på Island.