Två år har gått sedan morgonen då Malin lämnade honom. Anders som i vanliga fall älskar sitt jobb i skogen jobbar och jobbar utan att känna någon arbetsglädje. Saknaden är blytung och han förmår inte gå vidare i livet. Malin var Anders stora kärlek. Han hade slarvat bort henne. Tur att Katten funnits, både som tröst och sällskap. Men sedan ett par dagar är Katten försvunnen. Har han också tröttnat och lämnat Anders?Ett år har gått sedan den där kvällen när han sa att han ville skiljas. Att han hade träffat en annan som skrattade och ville ha honom. Kristian hade varit Nillas stora kärlek. Hon hade slarvat bort honom. Men när hon vaknar den här morgonen är klumpen av saknad i magen äntligen borta. Flytten till det lilla nedgångna men charmiga stenhuset med en trädgård i stort behov av omvårdnad har kanske gjort sitt till slut. Och när hon går ut på trappan med morgonkoppen kaffe har...
2022-09-28
Två år har gått sedan Malin lämnade honom, han som i vanliga fall älskar sitt jobb i skogen men är fortfarande tyngd av saknad. Anders har svårt att komma vidare i livet, tur ändå att katten finns som sällskap, men den kanske också tröttnat på honom då den är borta i flera dagar.
Nilla glömmer inte kvällen för två sedan då pojkvännen Kristian berättar att han träffat någon annan. Flytten till det lilla nedgångna stenhuset är det hon behöver. En morgon när hon sitter på trappan med sitt morgonkaffe sitter det en katt och tittar på henne.
Vilken underbart fantsitisk liten pärla denna bok är. Eli har blivit lite av en favoritförfattare för mig då jag tycker hon skriver underbara böcker som passar mig i smaken. Hon har en förmåga att beskriva miljöer och karaktärer så att det känns som att jag både ser bilder och lär känna karaktärerna - jag vill liksom krypa in i boken och "hänga" där, sitta på trappan med katten i famnen. Det här är en mysig och charmig måbra bok som berör de klassiska ingredienserna som kärlek, lite drama och intriger, saknad, ensamhet och att våga släppa taget och börja om. Underbar bok som är en fortsättning av romanen Brevvännerna. Missa inte någon av dessa två böcker.
Det här är feelgood! Feelgood när det är som bäst. Feelgood som är underbar att läsa och sjunka in i! En sådan där bok som man bara gillar och inte vill ska ta slut.
”Sommarn då katten flyttade” är den fristående fortsättningen på Elis roman ”Brevvännerna”. Här får vi följa Anders och Nilla, två människor som har lite svårt att hämta sig efter varsin skilsmässa. Det här är en varm och härlig berättelse om saknad och att våga börja om på nytt. Att våga släppa taget om det som varit. Boken är välskriven med fina detaljer, det där lilla extra i språket som gör det så härligt att läsa!
Eli väver ihop de båda karaktärernas perspektiv på ett underbart sätt. Vardagen får ta plats och allt som händer däri. Jag tycker väldigt mycket om hur Eli utrycker sig och låter historien växa fram och hur en fin katt får lite av huvudrollen! Sidorna flyger iväg och jag släckte lampan alldeles för sent igår, men det gör inget. Det var boken värd!
Stort tack för underhållningen