CORNELIA BEHÖVER INGEN betänketid - hon vet att hon måste lämna allting bakom sig. Det oväntade sms:et som precis landat i telefonen känns som ett slag i magen. Lägenheten, jobbet och sakerna betyder ingenting längre. Hon måste fly, någonstans dit avsändaren inte kan spåra henne. Valet faller på Kanelholmen, en avlägsen ö ute i Stockholms pittoreska skärgård. Utan några löften om bostad eller arbete går hon ombord på båten på väg mot sitt nya liv. Det får bära eller brista. På Kanelholmen möter Cornelia en gemenskap som välkomnar henne med öppna armar. Men ön visar sig också bjuda på utmaningar hon inte kunnat föreställa sig. Vad skulle hennes älskade morfar säga om han såg henne nu? Samtidigt som Cornelias brokiga förflutna kommer allt närmare, snubblar hon själv över ett mysterium. Ett mysterium, som hon inte kan låta bli att försöka lösa. SOMMAR, HOPP OCH VÄNSKAP PÅ KANELHOLMEN är den...
2023-01-08
Sommar, hopp och vänskap är en perfekt bok att läsa såhär mitt i vintern när det känns långt till sommaren. Tack vare boken får jag som läsare njuta av sol, sommar och härligt väder och allt det blandat med charmiga hundar, nya vänner och spirande kärlek. Jag tycker att boken tar upp ett viktigt ämne: ensamhet. Författaren beskriver ensamhet och känslan av att inte ha någon nära vän så väl att det träffar rakt i hjärtat och det gör riktigt ont att läsa om hur ensam Cornelia är. Både Cornelia och Lollo har en del med sig i bagaget och det finns så mycket att berätta om dem, att det nästan hade behövts en bok till för att få plats med allt. Trådarna är på gränsen till att bli väl många i boken, men författaren bemästrar det ändå bra, så det blir inte rörigt att läsa. Jag som älskar djur uppskattar såklart att det finns många hundar som tar plats i berättelsen. Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen är en charmig feelgoodroman som bjuder på trivsam läsning!
3,5/5
Cornelia får ett sms som får henne att fly hals över huvud. Hon har inga egentliga planer på hur, när, var eller om, bara att hon måste lämna allting bakom sig för att inte kunna spåras. Hon hamnar på Kanelholmen, ute i Stockholms skärgård och även om hon inte har någonstans att bo eller något jobb, vet hon att hon måste försöka. På Kanelholmen hittar hon snart sin plats, men den lilla ön bjuder också på utmaningar som hon inte har räknat med. Hennes eget förflutna börjar bubbla upp till ytan och hon hittar ett mysterium som hon inte kan låta bli att försöka lösa. Är det så att Cornelia och hennes nyfunna vänner kommer att lära sig att ibland är det bättre att inte rota för mycket i någons historia, eller kan det kanske lösa sig till det bästa?
Jag måste säga att jag är glatt överraskad av grundberättelsen och tycker väldigt mycket om idén och karaktärerna som finns på Kanelholmen. Precis ett sådant ställe man tänker sig är en riktig semesterpärla full av saker att upptäcka. Cornelia som huvudperson är bra skriven och jag tycker om hennes utveckling genom boken. Man lär känna henne på ett bra sätt samtidigt som det känns att hon håller en mur uppe för alla andra. Även Lollo känns som en väl genomtänkt karaktär, även om hon kanske inte alltid tänker igenom saker väl själv. Och så många andra som jag gillar. Det är ett riktigt mysigt gäng i det smått kaotiska huset Glada Dagar på Kanelholmen.
Det är inte fokus på kärlek för Cornelia som huvudperson, som det ibland är i den här sorten av böcker och jag tycker om att det snarare är fokus på att Cornelia ska hitta sig själv. Att kärleken ändå smiter med som en sidohistoria göra ingenting alls och jag tycker också om att det är mycket djur med.
Ibland tycker jag att det känns som att lösningen på problemen kommer lite väl lätt, men det är en petitess i sammanhanget.
Språket är bra och flyter på fint. Yvonne Ehn är bra på att få fram trovärdiga karaktärer och det är mycket humor, vänskap hopp och kärlek blandat med en hel del mörker och svärta, den här sommaren på Kanelholmen. Jag ser fram emot en fortsättning.
Vilken pärla till bok!
Men alltså wow, hur mysig är inte denna. Härlig skärgårdsmiljö, underbara människor och urgulliga hundar. Jag vill åka till Kanelholmen på direkten!
Det räcker ju att titta på omslaget och läsa titeln "Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen" så förstår man ju att det kommer att bli härlig läsning. Man allt är inte bara mysigt utan det finns även ett mörkt stråk av psykisk ohälsa, där tror jag att många av oss läsare känner igen sig. Det är stress, ensamhet och höga krav, både från arbetsgivare och familjen.
Jag har lyssnat på Yvonne Ehns tidigare böcker och tyckt mycket om båda två. Hennes sätt att skriva ger böckerna en varm känsla med mysiga karaktärer, storslagna naturscener och underbara hundar. Författaren har ett mycket bra språk och med korta kapitel blir boken en riktig bladvändare. Ett extra plus till alla tänkvärda ord och roliga översättningar. Detta är en måstebok under semestern, höstrusket, julen... eller egentligen vilken tid som helst på året. Ser mycket fram emot del två i serien.
För det första, omslaget! Så himla snyggt och det gör mig nyfiken på boken. Sen läste jag baksidestexten och blev ännu mer nyfiken på boken, handlingen och karaktärerna.
”Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen” är en väldigt charmig feelgood som var lätt att fastna i. En berättelse om att släppa det förflutna, förlåta och börja om.
Boken är lättläst och ger en härlig sommarkänsla i skärgårdsmiljön där handlingen utspelar sig. Jag tycker om karaktärerna, det vardagliga som händer dem och värmen i boken. Boken innehåller både kärlek och sorg, vänskap, glädje och svärta. Allt som behövs i en bra roman.
Det här är en spara bok, att ta fram och läsa om vid tillfälle eller bara titta på det vackra omslaget. Jag tyckte mycket om den här boken och vill läsa mer om Cornelia, Lollo, Smulan och de andra på Kanelholmen! Stort plus för alla hundar som tar plats i handlingen.
Jag har läst Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen av Yvonne Ehn, boken är utgiven av Saga Egmont och Stellar förlag 2022. Cornelia får ett sms som känns som ett slag i magen. Hon måste fly och lämnar både jobb och lägenhet i Stockholms innerstad. Av en slump hamnar hon på den lilla ön Kanelholmen i Stockholms skärgård där en vänlig man lånar ut en lägenhet till henne. Cornelia är en ensamvarg och har bacillskräck, men de vänliga öborna på Kanelholmen utmanar henne redan från dag ett. Här finner Cornelia vänskap, lugn och ro även om avsändaren till sms:et gnager i henne. Och vad hände egentligen med killen som bodde i hennes lägenhet tidigare? Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen är en varm och mysig Feelgood-roman som jag fastnade för redan på första sidan. Att följa Cornelia i hennes nya liv samt blicka tillbaka på det förflutna har varit en trivsam läsning samtidigt som tillbakablickarna har varit känslosamma. Jag gillar verkligen Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen som är en perfekt semesterbok. Boktips!
2022-06-20
Det oväntade sms:et kom som ett slag i magen, Cornelia behöver ingen väntetid, hon måste bort, valet blir Kanelholmen, en ö mitt ute i skärgården. På den pittoreska ön möts Cornelia med öppna armar men hon bjuds också på utmaningar.
Det här är en mysig och härlig feelgood med inslag av alla de ingredienser som behövs för att bli en feelgood och jag som läsare får den där varma härliga känslan i kroppen - som en varm kram. Det är en lättlyssnad bok med mycket sommarkänsla från skärgårdsmiljön. Det är kärlek, vänskap, värme, glädje, lite smärta och ett extra plus för hundarna som får ta plats i boken, det gör det bara mysigare. Den här boken är perfekt att läsa på stranden eller i hängmattan och självklart annan tid på året också om man vill ha lite sommarkänsla. Detta var del 1 i serien, så ser fram emot att läsa nästa del för att ta del av livet på Kanelholmen.
Nu var det väldigt längesen jag lyssnade på en ljudbok. Det har mest blivit poddar för mig. Men när jag nu lyssnade så tyckte jag att det var mysigt. Jag har varit på promenad, hållit på i trädgården, städat osv och ljudboken har fått vara med. Jag tycker att boken är så pass lättsam att en absolut kan göra annat medan boken är igång.
Jag brukar alltid dra upp hastigheten på både poddar och böcker då jag annars tycker att det går lite väl långsamt. Men i den fart jag hade så hade uppläsaren en behaglig röst och handlingen hade ett bra flow.
Det var kul att skapa bekantskap med karaktärerna på Kanelholmen och jag ser fram emot nästa del.