Somliga linor brister

Gyllander, Varg

| 2009

Flag from sv

107


Det är tidig vårmorgon och huvudstaden sover när Jenny Svensson slutar sitt liv, naken i en fontän mitt i city. För kriminaltekniker Ulf Holtz verkar det först röra sig om en olycka, kanske en lek som gått snett. Men det står snart klart att man har med en målmedveten mördare att göra. Endast ett ögonvittne finns, en nära vän till den unga kvinnan, och han är försvunnen.Några filmsekvenser från en övervakningskamera är allt polisen har att gå efter, i övrigt har mör¬daren inte lämnat några spår. Och när den unge graffitikonstnären Peter Konstantino dör på ett liknande sätt ökar pressen. Allt mer tyder på att det pågår en människojakt, och rädslan och frustrationen sprider sig. Offren tycks inte ha någonting gemensamt, men Ulf Holtz vet att människors livstrådar kan korsas på de mest oväntade sätt. Trots den allra nyaste kriminaltekniska kunskapen och utrustningen tar det lång tid innan ett...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2018-05-12

Betyg

En okej första inblick i Holtz och Levins liv, både yrkesmässigt och privat. Trovärdig och skarp.

Sussie S

2014-08-28

Betyg

Läste halva och då jag fortfarande inte tyckte om den så fick det vara....

Marita Ryen

2013-10-29

Betyg

Började lyssna på boken men det gick inte alls. Tyckte inte om den. Fortsatte att läsa den istället som gick bättre. Tyvärr tyckte jag att huvudpersonerna inte är intressanta. Då det är en debutant bok kan jag ändå tänka mig att läsa någon annan bok av författaren.

Nettan Holmér

2012-07-06

Betyg

Tyckte tyvärr att detta var ytterligare en dussindeckare. Hade nog alldeles för stora förväntningar.

L

Lisa Rodebrand

2011-08-21

Betyg

Otroligt välskriven bok som verkligen följer alla berättartekniska regler. Enda problemet var att handlingen var lite tunn och inte särskilt originell. Jag önskar att författaren tagit ut svängarna lite mer vad gäller handlingen.

Conny J

2011-06-20

Betyg

BT trodde mitt betyg skulle bli 1,5, det blir dock det dubbla! Lite som en Leif GW, fast light. Dock betdligt bättre än alla Läckberg, Marklund och allt vad dem nu heter..

Lena L

2011-01-05

Betyg

Den började både rörigt och segt men kom sig i slutet. Mycket spännande och oväntad upplösning. Helt OK debutroman.

L

Lena Persson

2010-06-17

Betyg

En Leif GW kopia. Dock betydligt sämre.