Som i ett vykort

Efter en lång tids frånvaro återvänder Ida till sin vykortsliknande hemby, men där är inget som det brukade vara. Hennes förr så ordningsamma pappa, Sten, är som förbytt och den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland i tornedalska Santajärvi. En lösning på problemet är att bygga ett hotell i byn, men den charmiga entreprenören Emil håller både byn och Idas känslor på halster. Allteftersom tiden går dras Ida längre in i kampen för att rädda det lilla samhället, samtidigt som hon till varje pris måste hjälpa sin pappa. Men hur stöttar man någon som inte ser sitt eget behov av hjälp?   Som i ett vykort är en feelgoodroman om familjerelationer och en liten bys kamp för överlevnad i den norrbottniska idyllen.  SOFIA RUTBÄCK ERIKSSON har tidigare skrivit barnboken Änglabrorsan, som givits ut på flera språk. Som i ett vykort är hennes debutroman."En...

Ida återvänder till sin vykortsliknande hemby i Norrland efter att varit borta en längre tid. Hennes pappa Sten som alltid varit ordningsam är som förbytt, det är kaos i hemmet och han är stundtals lite förvirrad. Den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland, en lösning är att bygga ett hotell i byn av den charmiga Emil. Tiden går och Ida dras med i kampen att rädda samhället och hur ska hon hjälpa sin pappa på bästa sätt?

Det är här författarens debutroman och vilken debut - Wow! Den här lilla pärlan gillade jag mycket - den känns inte så ytlig utan har ett djup i sin berättelse som gör att den blir lite mer realistisk. Ingredienser som familjerelationer, kärlek, sorg, värme, humor och skuldkänslor är en perfekt blandning för att bli en bra feelgood bok. Boken överraskade och tog mig med storm och jag kunde känna Idas känslor genom olika dilemman som hon ställs inför i boken - en underbar bok och jag ser med glädje fram mot fler böcker från Sofia.

Erika Larsson

2021-08-09

"Som i ett vykort" var en väldigt fin och lättsam bok att lyssna på.🦋 Den berör dessutom ett svårt ämne på ett fint och trovärdigt sätt. Jag tror säkert att flera som sitter i samma sits med detta svåra ämne att hantera kan finna tröst i boken.🌸
~
Boken rekommenderas varmt.❤
~
Det var dessutom en bra uppläsare av boken också.🤗
#somiettvykort #sofiarutbäckeriksson @sofiarutbackerikssonforfattar #marierobertsson #louisebäckelinförlag #ljudbok #boktips #ljudbokstips #bokrecension #recension #feelgoodläsning #feelgood #sorglig #mysig #fin #demens #anhörig

Lollos bokhörna

2021-08-02

Det här är Sofias debutroman och vilken debut. Det är en berättelse med mycket kärlek, en fin skildring av relationen mellan en dotter och hennes far. En feelgoodroman om familjerelationer och kampen för en liten bys överlevnad.

Jag tycker om tonen i boken, varm med både humor och allvar då den handlar om lite tunga ämnen som demens och skuldkänslor. Boken har färgstarka karaktärer och jag tycker mycket om miljöbeskrivningarna.

Jag tyckte om den här charmiga och mysiga boken. Den var lätt att läsa och lätt att tycka om. Återigen, jag älskar att läsa om vanliga människor och vardagliga saker. Att få följa karaktärerna genom både glädje och sorg.

Den här boken är så mycket mer än bara feelgood, den är allvarligt och humoristisk. En bok att sjunka ner i soffan med, bara läsa och njuta! Låt Sofia ta med dig på en resa!