Som ett eko

Gabaldon, Diana

| 2010

Som ett eko är den sjunde boken i Diana Gabaldons episka kärlekssaga om Claire och Jamie. I den efterlängtade sjunde boken fortsätter Gabaldon den briljanta berättelsen om skotten Jamie Fraser, som lever på 1700-talet, och hans hustru Claire Randall, tidresenären, som kommer från 1900-talet. I 1900-talets relativa trygghet har Jamies och Claires dotter Brianna tillsammans med sin man Roger MacKenzie slagit sig ned på den gamla skotska gården Lallybroch, där dramat om hennes föräldrars liv rullas upp genom de brev som Claire skrivit. De spröda pappersarken talar om Claires och Jamie Fraser flykt från Nord-Carolina. Claire och Jamie vet att amerikanerna kommer att segra, men inte vad det yttersta priset kan bli. Jamie skulle hellre dö än tvingas möta sin son som nu är en ung löjtnant i den brittiska armén. Deras flykt från Nord-Carolina för dem ut på havet där de råkar ut för...

Bästa bokserien jag läst.

Elisabeth Karlberg

2014-12-17

Personligen älskar jag hennes böcker. Mycket underhållande.

Fick böckerna i julklapp och läst dem alla. Underbar historia, lite många böcker kring samma par och familj kan tyckas men väldigt välskrivna.

A

Kanske har jag tröttnat, kanske har jag vuxit ifrån Claire och Jamie, kanske har Diana tappat stinget. Hur som helst så går det ovanligt segt att läsa den sjunde boken i serien som jag älskat fram till nu.

I

Ingrid Durhem

2011-07-27

Härlig berättelse, en förfärlig massa cliffhangers i slutet så nu väntar man bara på nästa! Ett litet - för för många historiska namn av generaler och andra befäl.

Maria Klamas

2011-01-23

Som vanligt blir jag helt tagen av berättelserna om Clarie och Jamie! Blev helt överlycklig då jag insåg att Som ett eko fanns på bokhandeln och bara väntade på mig!!
Som brukligt ger berättelsen förutom dess starka kärleksbudskap också en historisk tillbakablick o sådant är jag ju svag för. Boken pendlar mellan åttiotalet och 1700 talet på ett härligt sätt... Början av boken blev jag lite besviken på då krigsberättelserna och personerna kring dessa slag fick en övervikt, jag vill ju gärna betona inslag där Jamie badar i en fresh-water-creek... mmm!! Men fångad är jag och storyn är fantastisk, och slutet.... ja det andas mer... mer... mer! och jag säger HOPPAS!!