Som daggen stilla kysst

Det rustas till bröllop i Mullvalds ett riktigt traditionellt sådant! Det är bonden Bengts dotter Amanda som ska gifta sig och ta över gården, och han är nöjd och förväntansfull. Den blivande maken Fredrik tar han till sig som sin egen son. Bengts fru Titti är dock tveksam: Fredrik är visserligen jägmästare, men han kan ingenting om djurhållning. Daniel, Amandas nära barndomsvän, hade varit ett mycket bättre val.Både Anki och Tryggve är inbjudna och ska hjälpa till på bröllopet. Det blir en pampig vigsel i Mullvalds kyrka, men under middagen kan Anki inte undgå att märka att det råder en viss spänning bland några av gästerna. Och anar hon inte en bitter underton i det som sägs? Dessutom råkar hon bli vittne till något ytterst oväntat.När det så är dags för den klassiska brudvisningen , då brudparet ska presenteras för socknen, är det bara Amanda som kommer ut på trappan. Fredrik dyker...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Olofsson

2018-11-16

Betyg

Jag gillar dessa böcker! Verkligen som de beskrivs; feelgood deckare.

Karin .

2018-08-12

Betyg

Trevlig sommarläsning, men utan ”Morden i Midsomerkänslan” denna gång.

Betyg

Boktips! Läste i vlt häromdagen om denna Deckardrottning från Västerås som jag hade missat. Blev nyfiken på boken och lyssnade på den på Storytel. Spännande fall samt intressant att lära sig om det traditionella Gotlandsbröllopet. Boken utspelar sig främst på Gotland men även i Stockholm och olika platser i Västmanland.

Blommiga Barbro

2018-08-03

Betyg

Okej och som Minna skriver här nedanför, väldigt lättsam och lättlyssnad deckare som inte kräver någon större koncentration. Jag gillar att hennes böcker alla utspelas på underbara Gotland, men nu är jag så trött på tråk-Anki och Tryggve. Jag hoppas att Marianne Cedervall återvänder med sin underbara Mirjam & Hervor serie till nästa bok, det eller påbörjar en ny mysig deckarserie med roligare huvudkaraktärer än i den här serien.
Bra uppläst av Anna Maria Käll!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!

Minna Matson

2018-07-16

Betyg

Lättsam, som de andra i serien. Dock tycker jag att den tappar lite i fart. Mer om starka kvinnor som valt att leva ensamma på en gård, trots saknaden efter familjen, och mindre om kläder och utseende i storstan, tack.