Solkräm, grillspett och en grekisk gud

Fallström, Maria

| 2021

Ju högre fart, desto hårdare krasch - Emma Blom har ett toppjobb på en reklambyrå, en drömlägenhet ett stenkast från Stureplan och en löjligt rik pojkvän när hennes liv plötsligt faller samman. Emmas syster Marie har det inte heller lätt. En dag dyker hon upp utanför Emmas dörr, på flykt undan småstadstillvaron, familjen hemma i radhuset och sin otrogna man. Två systrar, stukade av livet, bestämmer sig för att byta den bistra vardagen mot en semestervecka på den grekiska ön Kalymnos. Det blir en vecka som ger Marie kraft, och Emma mod att våga lyssna till sitt hjärtas innersta röst.   MARIA FALLSTRÖM skrev sitt första manus året innan hon skulle fylla femtio. Sedan tonåren hade drömmen om att ge ut en bok funnits med på en bucketlist. År 2019 kunde hon bocka av den punkten, när ljudboken Fallet Miranda, del 1 i serien om polisinspektören Torbjörn Frisk, släpptes. Maria växte upp i...

Lollos bokhörna

2021-09-16

Maria Fallström är en ny bekantskap vad gäller författare men hennes bok gav mersmak. ”Solkräm, grillspett och en grekisk gud” är en charmig och lättläst berättelse som får mig att le och längta efter grekiska stränder, sol och värme.

Boken är en härlig mix av kärlek, missförstånd, längtan, värme och vänskap som är lätt att leva sig in i. Man kan höra vågorna och se havet framför sig. Känna värmen och solen. Boken ger en stunds verklighetsflykt från vardagens alla måsten och jag hoppas på en uppföljare! Vill läsa mer om Emma och Marie och de andra karaktärerna.

Perfekt bok för hängmattan eller solstolen! Eller varför inte läsa den en regnig dag då man behöver drömma sig bort!

Solkräm, grillspett och en grekisk gud av Maria Fallström är riktig feelgoodläsning om Emma Blom och hennes syster Marie. Systrarna, båda tilltufsade av livet, reser iväg för att en vecka på Kalymnos komma bort från vardagen och närmare varann. Den ena hittar en väg framåt, den andra hittar en slingrig stig hem.
Emma utökar den enda charterveckan till en månad i en skruttig lägenhet med vidunderlig utsikt och jobb på en skoteruthyrning. Sammanträffanden, förvecklingar och missförstånd leder till nya vänner och en semesterfling med en man som är vacker som en grekisk gud. Berättelsen doftar kokos, vattenmelon, hav och retsina.
Sommaren i soliga, varma Grekland byts mot en höst i ett iskallt Stockholm som luktar ovädrad lägenhet, uppvärmd färdigmat och ensamhet. Emma står upp mot orättvisorna och motgångarna hon råkar ut för och formar dem till en väg tillbaka till Kalymnos. Den här gången ger hon sig iväg på en tre månaders härlig verklighetsflykt. Hon återser miljöerna och vännerna, får känna dofterna och smakerna igen och träffar åter igen på den grekiske guden. Den här gången lär de känna varann på riktigt.
Solkräm, grillspett och en grekisk gud är läsning som passar alldeles utmärkt för långa, lediga dagar i en solstol eller hängmatta. Eller, som för min del, när man går in i den mest intensiva jobbperioden för året och vill drömma sig bort till sommar, sol och semester en stund.