Solglimtar bland molnen

McNamara, Ali

| 2023

En ny fristående del i Ali McNamaras omåttligt populära serie om St Felix! Meteorologen Sky tycker inte om överraskningar. Efter en längre tids sjukskrivning tar hon ett enkelt uppdrag på en ö utanför kuststaden St Felix i Cornwall. Där ska hon bevaka vädret efter att det inkommit en rad märkliga väderrapporter. Även om Sky egentligen är alldeles för överkvalificerad för jobbet ser hon fram emot att äntligen få börja arbeta igen. Vad hon inte har räknat med är att hon också måste samarbeta med Sonny Samuels - en självsäker och pladdrig väderpresentatör som knappt kan skilja på en storm och en tsunami. Men snart inser Sky att det faktiskt är något skumt som pågår i St Felix. Och det handlar inte bara om vädret. Med hjälp av Sonny och Walter, en äldre amatörmeteorolog som har sina egna metoder, försöker Sky lösa mysteriet. Samtidigt måste hon hålla sin dolda sjukdom i schack...

Lollos bokhörna

2024-04-02

Jag tycker om den här serien, tycker om att hänga i Cornwall och St Felix. Livet känns lite lättare och härligare hör på något sätt. Sen får man alltid möta flera spännande karaktärer som man känner en samhörighet med. Jag tycker att Ali gestaltar miljöerna så himla levande, det känns som man är där bland de små butikerna, bland folket i den lilla kuststaden där invånarnas rutiner är styrt av tidvattnet. Skulle inte ha något emot att stanna till där och hänga ett tag.

Jag tycker om Sky som den här boken mestadels handlar om. Hon fastnar hos mig, hennes vilja och envishet. Men även den dolda sjukdom som hon försöker dölja. En sjukdom som författaren gestaltar väldigt väl.

”Solglimtar bland molnen” är en lite mer händelserik och mer spännande än de andra delarna. Stormar som stör, ett äventyr bland grottor, märkligt väder och annat som inte stämmer på den lilla orten. Det plus en del romantik och fina relationer.

Gillade massor! Dessutom är ju omslaget underbart.

Här kommer ett tips om fjärde boken i serien om St Felix 🌸 Har läst dem alla och de är verkligen härligt somriga feelgoods med en touch av övernaturlighet/oförklarliga fenomen. Även om varje bok är fristående och handlar om något nytt så gillar jag att vi får möta de gamla karaktärerna. Som tex Jack och Kate (från den förra boken, ”Kates besynnerliga pysselbutik”). I “solglimtar bland molnen”, som handlar om meteorologen Sky och tv-profilen Sonny/Jamie, får vi även läsa mycket om diagnosen ME, vilket författaren själv även har. Hoppas det kommer fler i serien ♥️