Jag har hört mycket gott om Ian McEwan, speciellt det senaste året eller så. Just därför var jag väldigt positivt inställd till <i>Hetta</i> när jag började läsa. Den inställningen byttes tyvärr ut ganska så snabbt. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/11/hetta-av-ian-mcewan.html
Ganska rolig på sina ställen, men inte jättebra man kan inte hjälpa att jämföra Hetta med hans övriga böcker och då håller den inte riktigt måttet. Översättningen var konstig på vissa ställen också, där man använt ett försvenskat engelskt ord istället för det svenska som skulle varit mest naturligt.
2012-05-10
Reine Brynolfsson är en bra uppläsare men jag tror ändå att om jag läst boken så hade den fått högre poäng eftersom det känns som jag ibland "missar" en del när jag lyssnar på vissa böcker istället för att läsa dem. Det här är en sådan bok!
2012-01-08
Rikt språk. Underbart humoristiska skildringar av många, ofta otrevliga, karaktärer. En bok att fångas av.
Jag har inte läst så många av McEwans böcker. Hetta kan nog vara min tredje i raden.
Karaktärern Beard är inte lätt att tycka om. Är jag snäll kan jag kalla honom för mansgris och självgod men egentligen är han betydligt mycket värre än så. Dessutom kan jag inte låta bli att tycka att han er en extremt tragisk varelse. Skildringen av honom är klockren och jag tycker att det är lite roligt att läsa om karaktärer som man inte tycker om trots att boken är bra.
Hetta är nog den roligaste boken jag lästa av McEwans. Jag har skrattat högt många gånger. Det finns en scen i boken som utspelar sig på ett tåg där Beard är osams med en medpassagerare om en chipspåse (vill inte avslöja mer). Då kunde jag inte hålla mig och började skratta högt trots att jag var ute och gick en promenad för mig själv. Jag måste ha sett rätt dum ut .
Vill du läsa något lättläst och underhållande så kan jag rekomendera boken
På www.bokbrus.se finns skriver jag mina ljudboksrecensioner.
/Pia
2010-11-18
Lade ifrån mig boken efter drygt 100 sidor då jag tyckte att storyn blev alltmer platt och ointressant
Bra recension som sammanfattar mina egna åsikter: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/03/30/AR2010033003376.html