Snusk

Av författaren till Drottningen vänder blad.Mrs Donaldson är nybliven änka, och inte helt missnöjd med det. Hon drygar ut kassan genom att med liv och lust agera inför studenterna på läkarutbildningen. Ändå räcker inte pengarna och hon tar emot ett studentpar som hyresgäster. När Andy och Laura får svårt att betala hyran kommer de med ett okonventionellt förslag. Mrs Donaldson, som blivit duktig på att hålla masken, är genast med på noterna. Och ger inte den upplevelsen rentav lite mersmak?I den andra berättelsen kommer den fåfänge, dumdryge Graham oupphörligen till korta gentemot sin hustru, den oansenliga men klyftiga och framför allt rika Betty. Men även om han är nygift vore det väl synd att avstå från den där läckre Kevin eller hette han Gary? tycker Graham, som snubblar sig in i en utpressningsknipa. Till slut räddas han ur den av sin fru. Förvisso utan att begripa ens det.I Alan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2020-02-17

Betyg

Jag älskade Drottningen vänder blad och jag har dessutom följt Alan Bennetts: Talking heads på brittisk tv och njutit av dessa underbara berättelser framförda av några av Storbritanniens allra mest lysande aktriser såsom: Patricia Routledge, Prunella Scales, Maggie Smith, Thora Hird och Julie Walters.
Därför måste jag nog ändå säga att dessa två långnoveller gjorde mig ganska så besviken. De är välskrivna som vanligt med Bennett och där finns vissa små underfundiga sidospår, men jag blev ändå ganska så besviken faktiskt. Det största problemet är att dessa noveller ska utspela sig under 2010-talet, och det känns som om de var skrivna på tidigt 70-tal. De känns inte realistiska utan omoderna och konservativa. Hade samma skrivits av honom på tidigt 70-tal hade jag kanske uppskattat de mer, nu blir jag mest irriterad över hur extremt konservativa åsikter karaktärerna som inte ens är särskilt gamla- har till mycket som känns som helt moderna idéer. Nej, dessa två noveller lämnar mig faktiskt ganska sval.
Bra uppläsare däremot.
Slutbetyg, en 2:a!