Snöstorm : -

Erba, Augustin

| 2019

Tomas sitter på ett tåg mitt i Sverige när en snöstorm bryter ut och stoppar all tågtrafik. På väg mot restaurangvagnen hör han någon ropa hans namn, och plötsligt kommer allt tillbaka. Det är Livli, hans stora ungdomskärlek. Hon som en gång krossade hans hjärta."Snöstorm" är historien om Tomas och Livli, som möttes första gången när de var två unga studenter på en klaustrofobisk högskola. De brottas båda med svåra erfarenheter och utan att de själva förstår varför blir deras öden sammanflätade.Augustin Erbas tredje roman handlar om kärlek och sorg, om minnen och lycka, om hur livet blev och hur det kunde ha blivit. Om de val vi gör som unga, och de val vi fortfarande har framför oss.

Mats Sigfridsson

2022-06-01

Betyg 3,5

Henrik Johansson

2022-02-14

Ledsamt och vackert. ’För Susanne har det gått några timmar sedan vi sågs, för mig har det gått ett helt liv…” . Ett oväntat möte som öppnar dörrarna till livet…

Anna Hedenstedt

2021-09-09

Det började så väldigt lovande, men snoddes ihop lite snabbt på slutet, kände jag. Jag hade kanske väntat mig lite mer och större? Den blir nog intressant att prata om i bokcirkeln sen - många uppslag för samtal. En stark trea är det iaf.

Cajsa Holm

2021-02-12

Språket höll mig fängslad från första sidan. Inte så ofta det händer. Lite speciell historia men den stora behållningen ligger i språket enligt mig.

Cajsa Holm

2021-02-12

Cindy Kempe

2021-01-09

Jag velade lite mellan betyg 4 och 5. Boken var fantastiskt bra och anledningen till att en del av mig ville sätta en 4 var nog mest på grund av den vånda jag kände under stor del av boken. Men den våndan är ju också kopplad till hur välskriven boken är. Det går rakt in i hjärtat att läsa om Tomas barndom, jag känner frustration och en del sorg över många av de studenter man får följa och att deras livsöden känns som lindade i en blandning av vånda och en känsla av meningslöshet. Det absolut bästa med den här boken tycker jag är att den lyfter hur det kan vara att som man som utsatts för sexuella övergrepp vistas mitt i den manliga och tråkiga jargongen om sex, men även hur personen påverkas i sina nära relationer under hela livet. Att följa kvinnor utsatta för sexuella övergrepp får vi rätt ofta. Inte lika ofta får en man visa sårbarhet och utsatthet på detta sätt. Slutet kändes fint och tröstande trots viss sårighet.

Ingrid Bergenudd

2020-03-05

Tycker att det var en mycket bra bok. Sträckläste den. Inte minst uppskattade jag det manliga perspektivet. så många böcker numera som skrivs av och om kvinnor.

C

Christian Rydberg

2020-01-31

Mkt drabbande om att gå vidare i livet. Eller inte.

P

Peter Johansson

2019-12-23

En fantastiskt välskriven och spännande historia som griper tag. Spännande som en deckare trots att den är uppfriskande befriad från den genrens monotoma upprepande klyschor. Imponerande bra!

Engelska Väninnan

2019-12-18

Vår jag-berättare heter Tomas och han är tyvärr inte något muntert sällskap. Ett mähä har han blivit när han börjar på Teknis. I romanens slut kommer han till insikt och det är det bästa och enda upplyftande i berättelsen. Det blev till slut gripande.

Anki Olsson Flodin

2019-10-26

En på flera sätt öm berättelse, fint skildrad som bitvis gör ont.