Snögrottan

Trenter, Laura

| 2010

Flag from sv

42


Christoffer Asklöf och Joel Prisell har berättat och Laura Trenter har utgått från deras berättelse när hon skrivit. Själva händelsen, att pojkarna blev insnöade av plogbilen, att de låg på sjukhuset en natt och att tidningarna sedan skrev om olyckan, att det hände Christoffer och Joel för några vintrar sedan i Mariefred. Men Laura Trenter har utvecklat pojkarnas berättelser om sina upplevelser och boken är en fiktiv berättelse, liksom karaktärerna i boken inte är personer som finns i verkligheten. Men tack vare samarbetet har Laura Trenter lyckats att verklighetstroget skildra barnens perspektiv genom alla händelser. Det är en stark och gripande berättelse som blottar de stora skillnaderna mellan vuxenvärldens och barnens sätt att förstå vad som händer. Samtidigt är det en psykologisk thriller i bästa Trenterstil, där spänningen hela tiden trappas upp av oväntade vändningar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2013-02-26

Betyg

Bitvis spännande, lättläst.

Ludwig Sikström

2012-08-28

Betyg

Sådär

Lilian_1D-JB<3

2011-03-04

Betyg

Snögrottan av Laura Trenter.
Snögrottan läste fröken åt oss i skolan förra året.
Den var ganska bra, men lite långtråkig i början men sen blev det bättre och bättre.
Det handlar om två killar, jag kommer inte ihåg vad de hette, men det var så att de gjorde en snögrotta vid parkeringen som de lekte i, men sen kom en snöskopa men killarna visste inte det.
Han som körde snöskopan visste inte att killarna var inne i den snöhögen. Så han körde med snöskopan och slängde all snö vid kanten där snöhögen var, och då blev de instängda där inne och kunde inte röra sig.

Lilian_1D-JB<3

2011-03-04

Betyg

Snögrottan var en bra högläsningsbok,
men den var lite långtråkig i början, annars var den jättebra.

V

Venesa Bajrami

2011-02-16

Betyg

Den var mycket spännande.

C

Carl Åhlund

2011-02-16

Betyg

Det var en spännande bok. Jag lärde mig att vara försiktig när jag leker i snön vid en parkering.

Nettan Holmér

2011-02-16

Betyg

En bra högläsningsbok, speciellt nu när vi har fått sådan vargavinter även i södra Sverige. Den är spännande och gav oss i klassen en hel del att prata om.

E

elma I

2011-02-05

Betyg

Jag tycker att snögrottan var faktist en bra bok. Jag förstod den inte så bra i början, men sen blev den mer och mer bättre och spännande.

Betyg

Kommentera...