Ljudbok

Snöängeln

Edvinsson, Anki

| 2021

Flag from sv

48


En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika. Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent. Snöängeln är en spännande, tempofylld och uppslukande kriminalroman. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg är på många sätt varandras motsatser, men tillsammans bildar de ett oslagbart team.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lollos bokhörna

2022-09-26

Japp, föll hårt för denna kriminalroman. Gillade tempot, karaktärerna, miljön, storyn.

”Snöängeln” är en kriminalroman med ganska högt tempo och två spännande huvudkaraktär som jag gillade väldigt mycket. Spänningen började på sida ett och höll i sig boken igenom. Jag var bara tvungen att läsa en sida till.. och en sida till.

Jag tycker om hur Anki bygger upp sin historia, hur hon berättar om polisens arbete, hur man får lära känna karaktärerna och miljöerna! Boken beskriver bra hur svårt det kan vara att vara ung tjej idag och den utsatthet som finns då. Det är gripande, välskriven och svårsläppt.

Tyckte mycket om denna och glad att nästa del i serien ”Sjöjungfrun” står i min bokhylla.

A H

2021-06-11

Betyg

Ganska bra

E

Ewa H

2021-05-25

Betyg

Trea med ett plus. En komplicerad, välkomponerad historia med stegrande spänning.

C

Cicci Rollberger

2021-05-19

Betyg

Maj gaad alltså... nerverna låg utanpå...
Vi får följa Charlotte von Klint & Per Berg från Umeå polisen som är varandras motsatser men tillsammans bildar dom de oslagbara teamet.

Galet bra bok.. spännande o mkt välskriven.
Hemskheterna som händer drabbar många och det är inte riskfritt att gräva i de... inte minst för Charlotte som har en "historia" med en av de inblandade.

Man blir lite av en detektiv i läsandet o försöker hitta svaret... men de twistar till sig och blir bara mer o mer spännande.

Man känner rädslan, sorgen o frustrationen från föräldrarna som hamnar i olika tragedier..

Nä... summa summarum... GRYMT bra bok

📘📘📘📘📘/av 5.

Betyg

Boken utspelar sig i Umeå där poliserna Charlotte von Klint och Per Berg sätts i arbete för att lösa ett fall. En pojke hoppar från en bro, en tonårsflicka försvinner spårlöst och en kvinna hittas mördad i sitt hem. Finns det någon koppling mellan dessa personer? Och kommer de hitta den försvunna flickan innan det är försent?

Det här är den första delen om poliserna Charlotte och Per. Boken är lättläst, har ett bra tempo och bra driv framåt. Jag tycker att det är en bra story med fokus på psykisk ohälsa och droger - ämnen som jag gillar att läsa om och som känns väldigt aktuellt i dagens samhälle, historien känns rapp i både i språk och handling. Till en början hade jag lite svårt att hålla koll på de olika karaktärerna och det blev lite rörigt i huvudet för mig men efter hand klarnar det upp och boken bygger upp en spänning som växer ju mer jag läser och det blir sträckläsning. En fängslande och spännande bok.

Jennifer Johansson

2021-02-19

Betyg

Tack Norstedt förlag för överraskningen!

Snöängeln utspelar sig i Umeå. En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. Även om händelserna verkar helt utspridda, blir det mer och mer klart att alla har en koppling till varandra. Polisen Charlotte von Klint, som har ett brokigt förflutet, tillsammans med polisen Per Berg är de som tar sig an fallet.

Det är alltid kul att läsa böcker som utspelar sig i de mer norra delarna av Sverige och jag, som är Lulebo, gillar verkligen den trenden!

Snöängeln är en bladvändare utan dess lite. Handlingen går fort framåt, kapitlen är korta och perspektiven är många. Jag hade önskat att man hade något slags persongalleri i början för att lättare kunna veta om vilka alla karaktärer var och hur dem var i relation till andra. Det var ofta jag blandade ihop döttrar och mammor, vilket gjorde läsningen i början väldigt förvirrande. Jag var inte heller ett så stort fan att de unga kvinnorna som ständigt uttryckte sig att de ville vara smala och att de skulle bli "skinny". Det kändes lite överflödigt och gjorde ingenting till den annars väldigt spännande berättelsen. Kan inte unga flickor i böcker bara få vara utan att deras kroppar på något sätt ska hamna i fokus - som inte ens har något mer berättelsen i sig att göra?

Men utöver detta, så är den här deckaren otroligt välskriven. Det märks att Edvinsson har studerat kriminologi, för jag hade INGEN ANING om hur allting hängde ihop och kunde inte för hela mitt liv ha förstått vem som låg bakom allting. Det var spännande in i det sista och kändes makalöst komponerat hela berättelsen igenom. Det är spännande karaktärer att följa, trassliga familjesituationer och tafatta relationer.

Jag gillar också hur slutet vävdes ihop och att man (förhoppningsvis?) kan tänka sig att det kommer fler böcker om poliserna Per Berg och Charlotte von Klint. Jag hoppas i alla fall på mer!

Bettan_bokprataren

2021-02-13

Betyg

Intrigen i sig fungerar rätt bra och är rätt smart men tyvärr tycker jag att innehållet dels är så likt många andra i samma genre. Vi bjuds på lite väl många tillfälligheter som blir lite väl tillrättalagda och som jag tycker får ta lite för mycket plats i boken. Men till slut knyts säcken ändå samman om än på för mig ett lite väl krystat sätt.

Men vill du läsa en hyfsat spännande och underhållande deckare som dessutom är så där lättläst med ett språk som flyter på då rekommenderar jag dig att läsa Snöängeln, en serie som utspelar sig i Umeå.Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen är huvudkaraktärerna i den här serien och jag ser fram emot att följa dem framöver.

M

Monica Bäckelin

2021-02-05

Betyg

Spännande, underhållande och välskriven. Rekommenderas.