Ljudbok

Snökupan

Bengtsson, Annika

| 2020

Flag from sv

11


"Allt var bra. Ingenting hade hänt. Allt skulle fortsätta som det alltid gjort, lugnt och tryggt, fint och behagligt. Ingenting hade hänt. Motvilligt vek hon upp tidningen och direkt såg hon rubriken lysa mot henne. 70-årig man svårt skadad i misstänkt smitningsolycka. Hon blundade. Det var inte sant, hon visste att det inte var sant, det hade inte hänt. Ingenting hade hänt." Alla litar på Carina, hon ställer alltid upp för andra och sin familj. Hon är en klippa att luta sig mot i stormen, en som aldrig sviker. Men så förändras allt. På en öde väg tappar Carina kontrollen över bilen, det hörs en hård duns och sedan kör hon vidare. Hon väljer att inte säga något, att tiga och förtränga, men till slut kommer sanningen ifatt henne.?Snökupan? är den tredje fristående boken i serien ?Kråkprinsessan?. Annika Bengtsson, född 1957, är en svensk förläggare och författare. Hon debuterade 1984...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2014-08-29

Betyg

Åter igen en stark och lysande roman av Annika Bengtsson! Där det hela tiden händer något, och man måste helt enkelt sträckläsa! Det finns inget annat att göra. Jag förstår ärligt talat inte att hon är mer känd inom litteraturen! Kan varmt rekommendera den här samt hennes tidigare böcker!

Annika Bengtsson

2011-07-09

Kanske är det fult att betygsätta och kommentera sina egna romaner. Då får det väl vara så. Intressant är att åsikterna går isär. En del läsare tycker att detta är den bästa romanen jag skrivit, andra att den visserligen är spännande, men ? Jag försöker lyssna och lära av alla kommentarer för att bli bättre nästa gång.

Monika Häägg

2011-06-03

Betyg

En lättläst och spännande bok. En roman som det är svårt att släppa ifrån sig när man börjat läsa den.

Britt-Marie Kullin

2011-06-01

Betyg


"Snökupan" är Annika Bengtsssons tredje roman. Den är en fristående fortsättning på böckerna "Kråkprinsessan" och "Glömskelunden".

Jag har inte läst Annikas tidigare böcker, utan "Snökupan" var hennes första bok för min del.

Boken var mycket lättläst och den var välskriven.

Jag tyckte om karaktärerna i boken, och handlingen var också bra.

Så jag kan rekommendera boken. Och jag tror nog att jag kanske ska läsa Annikas två tidigare böcker också.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )

Kristina Simar

2011-06-01

Betyg

Detta är den första bok som jag läst av Annika Bengtsson, men jag har varit väldigt nyfiken att läsa något av henne under en längre tid. Och jag blev mycket positiv och glatt överraskad över vilken härlig berättarröst och känsla hon hade i sin story. Berättelsen var lättläst och mycket verklighetstrogen. Det som Carina råkade ut för kan hända i stort sett vem som helst. En blackout och sedan tro att man kan förtränga det. Carina är även en ganska vanlig kvinna, en kvinna som gör allt för andra, men tyvärr glömmer bort sitt eget välbefinnande. Annika Bengtsson har sakligt och noggrant beskrivit Carinas berättelse. Texten var ofta sentimental och väldigt välskriven. Jag ser redan fram emot nästa bok Den blå dörren. Tyvärr dröjer den till 2013.