Snart är jag borta

Jedvik, Hanna

| 2010

Flag from sv

30


Om att längta bort, att längta efter att vara någon annan, om kärlek, om snygga killar och såriga tjejer, om saker som känns, om saker som går sönder. Hanna Jedviks debut kryper under huden. Maja bankar huvudet i väggen och drömmer om kärlek. Hon kan tänka sig en kille som Håkan Hellström. Alla tror hon är stark, det är ingen som ser det där som skaver på insidan. Hon vill att saker ska kännas. Maja har svar på tal, är klok och kontrollerad, det säger hennes kompis Lina i alla fall. Maja skulle aldrig ha följt med fyra killar på efterfest, som Lina gjorde. Lina som önskar att hon kunde skylla det som hände på någon annan än sig själv. Maja och Lina är som natt och dag, fastän de är så lika. Medan Maja alltid gör sitt bästa för att hålla skenet uppe, aldrig gråta, bli arg eller skrika, gör Lina vad som faller henne in. Maja är ett fladdrande kärleksvrak och Lina verkar aldrig ens bli kär,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maria Gustavsson

2013-06-18

Betyg

Alldeles för stereotypisk ungdomsbok för min smak, ändå ville jag veta hur den slutade. Lättläst med vardagligt språk och en del ämnen som många ungdomar mer eller mindre känner igen sig själva i.

Sofies bokblogg

2010-11-04

Betyg

Skrämmande och tänkvärd bok för ungdom, så som vuxna, om hur man kan dölja hemligheter, trots att de gör så ont. Riktigt fin och välskriven.

V

V.vbooks

2010-10-01

Betyg

En riktigt bra och tänkvärd bok för ungdomar. Gillade den jättemkt fast jag inte tillhör den tänkta läsargruppen