Ljudbok

Snacka snyggt

Eksvärd, Elaine

| 2020

Flag from sv

20


Utökad och reviderad utgåva av retorikexperten Elaine Eksvärds "Snacka snyggt!"Får du handsvett bara du tänker på att hålla tal? Får du inte riktigt till det vid presentationerna på jobbet? Eller vill du helt enkelt bara bli ännu grymmare på att tala inför människor och få folk att lyssna på det du har att säga?Med grund i den moderna retoriken guidar Elaine Eksvärd dig till hur du i din vardag kan hitta en mall som hjälper dig att vara dig själv i situationer där du behöver föra fram ett budskap, oavsett om det är inför en eller tvåhundra åhörare.Du får bland annat lära dig: hur du får folk att gilla dig på tre minuter, argumentationsteknik, det senaste inom bloggretorik, presentationsteknik med wow-känsla, hur du räddar situationen när något går fel, hur du talar med olika personlighetstyper och om tal som folk vill lyssna på.Elaine Ekswärd har en fil. kand. i retorik och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Tindra Jansson

2017-11-01

Betyg

En klar favorit!

Boken känns välskriven (man märker att hon inte bara är duktig i språket - också i skrift), men den känns också personlig - som att hon skriver till en och inte allmänt. Samtidigt som hon bjuder på olika tips, erfarenheter och övningar finns glimten i ögat där - vilket gör boken intressant.

Att bokens struktur inte heller är en enda sörja av text gör det också roligare, hon har olika typsnitt, bilder, osv.

Något annat som var bra med boken var att hon, i slutet, "knöt ihop påsen snyggt" (som hon skulle beskriva det som - du som läst boken förstår vad jag menar) vilket gör att man får en bra överblick över vad man läst.

Jag kommer helt klart läsa fler av hennes böcker, samt köpa denna (jag lånade den från biblioteket) då den tål att upprepas/repeteras och tittas i inför en presentation, ex.

Jag kan starkt rekommendera denna bok till dig som är intresserad av att "snacka snyggt" i både privata och professionella sammanhang.