Snabbmatslandet

Schlosser, Eric

| 2002

Flag from sv

256


Smaken och doften p din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt p srskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehlla ktt frn tiotals olika kor. I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingende den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar ocks en titt p sjlva fenomenet. Snabbmat r inte lngre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global freteelse med 28.000 McDonalds-restauranger ver hela vrlden. Vad som brjade med ngra enstaka restauranger i Kalifornien efter andra vrldskrigets slut, har lett till ett frdande effektivt strmlinjeformat snabbmatskoncept. Till en vrld dr mindre aktrer sls ut av de stora kedjorna, dr snabbmatsfretag, frmst McDonalds, kommit att st som symboler fr globaliseringsprocessen, och dr en epidemi av vervikt breder ut sig i klvattnet av burgare och friterad...

Visa mer

Skapa konto fr att stta betyg och recensera bcker

Recensioner

Lars Willfors

2013-08-03

Betyg

Mer 2000-tal blir det inte! Tendentist reportage frn drive in-kulturens bakgator.

h4l h4rtl3y

2012-11-16

Betyg

Tillhr onekligen kategorin "viktig bok". ven om den krver en del uthllighet av sin lsare; emellant mer redovisning r journalistik. Men den kompenseras i stort av att det som sagt r belagt och drmed trovrdigt. Det enda som eg. drar betyget fr mig r att boken rr USA primrt, och en mngd frgor kvarstr efter att jag lst boken som handlar om hur ser situationen ut i Europa? I Sverige? Men, boken har inte ambitionen att vara heltckande, s svrt att eg. kritisera fr det. ven om jag saknar det ...

Susanne Rydvald

2011-07-15

Betyg

Behver man kommentera en bok nr det visas bl.a.foton av en amerikansk MacDonalds clown dansande runt framfr en hel grupp stirrande dagisbarn ?!

Lady Flanders

2009-06-19

Betyg

Viktigt budskap, men ack s illa skriven.