Sms från Soppero

En helgjuten fullträff på alla sätt. - Solveig Hauser, Amnesty Press En modern roman för lässugna flickor på mellanstadiet. - Susanne Eek, Bibliotekstjänst ... förutom att vara en riktigt väl gestaltad första förälskelse är det i resonemanget kring identiteten som berättelsen styrka ligger ... en angelägenhet för många i dagens Sverige. - Regine Nordström, Norrbottens-Kuriren Det är särskilt välkommet med en berättelse som skildrar samisk existens från ett självupplevt perspektiv ... Jag ser fram emot en fortsättning. - Cay Corneliuson, Svenska Dagbladet 13-åriga Agnes lär sig samiska i smyg. Riktigt spännande blir det när hon börjar messa med en snygging i byn Soppero. Men svåra frågor uppstår. Hur samisk är Agnes egentligen, och hur ska hon vara som same? Och kommer kompisarna hemma i Solna att förstå? Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius är en varm och romantisk berättelse...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena R

2020-03-02

Betyg

Denna bok introducerar samekultur på ett enkelt sätt för oss som inte är insatta i den, för egen del beror det på att jag bor längst ner i landet där avståndet till Sapmi är långt. Livet beskrivs på ett enkelt sätt.

Jag gillade också kontrasterna mellan Agnes och hennes mamma, samt deras syn på sitt samiska arv och de olika motsättningar de stött på från svenskar och andra samer. Däremot föll själva handlingen inte mig i smaken. Den kändes väldigt enkel och klichéartad och i den aspekten tillförde boken inget nytt. Handlingen följde en typisk ”tonårshandling” utan mycket innovation.

christel persson

2013-10-10

Betyg

den här skulle ni läsa den är jättebra

L

Lisa Johansson

2009-09-08

Betyg

En charmig kärlekshistoria mellan en Stockholmstjej (utflyttad same) som blir förälskad i en samisk pojke i Lappland. Handlar mycket om tillhörighet och man får veta en hel del om samer i Sverige idag.