Smngngaren

Kepler, Lars

| 2024

Ett larm inkommer mitt i natten om ett pgende inbrott p en vinterstngd campingplats i Bredng utanfr Stockholm.Den nrmaste polisbilen svarar p anropet och ker dit. Det lyser i en av de bortersta husvagnarna p det mrka omrdet och nr poliserna ppnar drren mts de av en fasansfull syn. Golv, vggar och mbler r fullstndigt nerblodade. En mnniska har ddats med yxa och styckats brutalt.P golvet i ett av rummen ligger en ung man och sover med en avhuggen arm som kudde. Han grips och frs till Kronobergshktet, identifieras som Hugo Sand, sjutton r gammal, son till en knd frfattare.Det visar sig att Hugo lider av en ovanlig sorts somnambulism som aktiveras av mardrmmar. Han kan antingen vara frvare eller vittne, men hvdar sjlv att han inte minns ngonting frn natten.Joona Linna, som kopplas in p fallet, kontaktar sin gamle vn Erik Maria...

Anette Lenander

2025-04-13

Spnnande bok som r den tionde i serien om Joona Linna.

J LJ

2025-03-04

Inte samma hjdar som de tidigare bckerna, men nd klart lsvrd.

Spoiler: Angende omslaget blir jag dock vldigt besviken. Genom hela boken pratas det enbart om att mrdaren har en blond peruk, aldrig ngonsin r hen mrkhrig. Sen beskriv det flera gnger att "yxan slpar i marken" nr mrdaren rr sig, men p bilden r det ju en rtt futtig yxa. S bottenbetyg till omslaget.

K

Katarina Strid

2024-11-22

Spnnande som vanligt, och jag tycker denna var en av de bttre i serien.

K

Katarina Strid

2024-11-22

Spnnande som vanligt, och jag tycker denna var en av de bttre i serien.

Monica Bckelin

2024-11-03

Helt Okej. Inte lika bra som de tidigare. Blod, vld, sex, grnsfall p fr mycket. Kanske dags att avsluta.

Britt-Marie Kullin

2024-10-11

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den hr boken, Smngngaren, r den tionde boken i serien om Joona Linna, av frfattarparet som skriver under pseudonymen Lars Kepler. Jag har fljt serien frn brjan, och har tyckt om alla bckerna, ven om jag tycker att dom har blivit ngot smre n vad dom var i brjan. Men fortfarande s tycker jag att dom r helt okej och absolut lsvrda. Kanske lite vl detaljerade sexscener ibland, i min smak. Och kanske ven lite vl detaljerat vld ibland, i min smak. Ingenting fr alltfr knsliga, eftersom det r mycket vld, tortyr, mord, vldtkt och grovt sex. Men jag kommer nog i alla fall att fortstta att flja bokserien, fr jag tycker fortfarande att dom inte har fallit under min grns. Varvade lsning av e-bok med lyssning av ljudbok, i 1,25 hastighet, bra inlst av Jonas Malmsj.

Joakim Hopander

2024-10-08